Nie jesteś zalogowany na forum.
Sacharo, to że masz 13 lat nie ma tu nic do rzeczy.
Większość normalnych dziewczyn w Twoim wieku [baa, ale palcem pokazywać nie będę, choć są takie osoby nawet na forum] po prostu myśli nad tym co pisze, a nie [jak już napisałam trochę wyżej] bawi się w zranione dziecko, bo ktoś inny skrytykował jej prace.
//Każdego czasem ponoszą emocje. Skończmy już z offtopem i nie drążmy dłużej tego tematu. Najlepiej gdyby się przeprosiły, pogodziły i zapomniały o sprawie //
Kouta, dziękuje za obronę. Nie wydaje mi się aby Lori kogoś uraziła.
Lor - świetnie wykonujesz robotę, widzę ze jesteś z wszystkim na bieżąco!
Hale, być może też jesteś odrobineczkę zbyt surowa w ocenianiu Sachary - ja się w jej początkowej krytyce nie dopatrzyłam czystej złośliwości.
Kora - a wiec poległam... czy widziałaś kiedyś aby jabłka miały po 5 "dupek" ? to pomidory
(Nit, tak - postaram się co dwa dni coś wrzucić.)
Sacharo. Zasłanianie się wiekiem nie jest potrzebne. I dorośli popełniali tu błędy. Jednak nie jestem tobą wiec założenie o mobilizacji było najzupełniej błędne. Sprawdzonym jest, że większość ludzi mobilizują pochwały, i mogę się mylić, ale na tle wcześniejszych opinii wyczuwam w ostatnich przychylnych komentarzach (poza treścią merytoryczną oczywiście) nutkę wyłącznie chęci poprawienia mojego nastroju.
W życiu współczucia najczęściej chcę w żartach, a w przypadku problemu takiego jak ten mogę się tylko zaciąć i pokazać że wcześniejsze-wcześniejsze uwagi są nieaktualne.
Serdecznie dziękuje za tak żywą dyskusję :-)
Świeży edit - http://demotywatory.pl/3179607/Moze-to-prawda
Przepraszam, że zrobię teraz offa, ale po prostu nie lubię zastawiać pewnych rzeczy niedokończonych.
Lori... Mnie po prostu chodzi o to, że udzieliłaś odpowiedzi nie na temat (czego na prawdę nie znoszę i nie widzę w tym sensu ^^"""; może to takie moje "schorzenie", więc przepraszam). Jednakże w końcu się jej doczekałam. ;d A co do tego "urażania"... To źle zinterpretowałyście moją wypowiedź. Chciałam tylko podkreślić to, iż nie takiej odpowiedzi spodziewałam się. Chodziło mi o to, że tego wielkiego kolorowego napisu "MODKING" trudno nie zauważyć, więc po co mówić o rzeczach oczywistych.
Tak więc jeszcze raz przepraszam za offa, ale teraz czuję, iż wszystko zostało wyjaśnione i mogę egzystować sobie dalej w spokoju i (mam nadzieję ^^"") w zgodzie.
I oczywiście czekam na więcej rysunków.
Ja też czekam na nowości bo te pomidory (jabłuka.. Taa.. To ja pległam Kiar.. ) były zaczepiste!
Bardzo ładne fajny sposób przedstawienia emocji ale do końca nie zrozumiałem przekazu.
Король Леь Акуна Матата
Вместе мы вместе мы мы одно
Real Shinigami 真正的死神
Furry to styl życia.
A więc teraz wszystko jasne to muszę ci przyznać że pomysł świetny.
Король Леь Акуна Матата
Вместе мы вместе мы мы одно
Real Shinigami 真正的死神
Furry to styl życia.
Heh... mogłaś napisać, że to moja mapka... (To Can You Feel the SLZ Tonight jest, prawda?) czy to jakaś inna?
A pomysł niezły i Kowu się pojawił
Heh... ciekawe nie powiem Codziennie mówię sobie, nic mnie już nie zaskoczy... i codziennie ktoś mnie czymś zaskakuje
Oooo... Bardzo... no.. artystyczne.
Hmm... Całkiem fajne... się z Holandią natychmiast kojarzy
Tylko zazdrościć talentu! Nie wiem czemu się czepiają twoich rysunków przecież są ładne. Dziwni Ci ludzie...
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Piękne, to ostatnie aż chce się umieścić natychmiast na pulpicie tak mi się podobają. aplaus
"Najprawdziwszym złem na świecie są czyny człowieka."
Sarah J. Maas – Szklany tron
1 nie skomentuje bo wydaje mi się jakaś słaba, ale do 2 mam kilka pytań
1) Nie za dużo tego smużenia? Prawa strona przy lewej wygląda jakoś dziwnie... Nie dało się tego połączyć tak prosto jak lasu z niebem?
2) Nie uważasz, że ten most (schody czy co to jest?) psuje cały efekt?
3) To chyba błąd bo promienie światła są zakryte przez most na górze, a na dole wręcz odwrotnie. Trochę to nie naturalne
4) Dlaczego wrzuciłaś to dopiero teraz, skoro samą pracę wykonałaś tydzień temu? :animesweat: Bo ogólnie ta 2 praca jest całkiem niezła i warta uwagi.
Lepiej żałować podjętych decyzji niż decyzji, które należało podjąć.
Bo w życiu liczą się głównie decyzje, a nie posiadane doświadczenie.
Ogólnie zapomniałam że mam to na dysku, a ciężko mi sobie przesyłać bo tam gdzie chodzę na grafikę jest wolny komp i net.
Poza tym, tak - ciężko było to łączyć, jeśli nie mam tabletu pod ręką a mysz nie do wszystkiego się nadaje. Jeśli zdołam kiedyś przesłać sobie 80 MB-owy plik to poprawie w domu tabletem.
Co do promieni słońca - to widzisz że cały obraz jest surrealistyczny więc nie przywiązywałam wagi do logicznych szczegółów.
Mmmm.. artystyczne Kiaru. Co do mostu to nie mam żadnych zastrzeżeń. Bardziej jakoś zgrzyta mi ta ognista kobitka. (każdy się czegoś czepia ) Za to te miastowe dzieło bez zarzutu. :>
TEMAT WRACA DO ŁASK.
Zdecydowałam się wrzucić i tu rysunku, które moim zdaniem na to zasługują. Wielu z was widziało je na dA, aleczuję niedosyt, że tutaj nic się nie dzieje... Zaczynamy!
Z grubej rury - kolarze:
1. :tab: Lwy sporządzone w szkolnej ławce.
2. :tab: Graficzne przedstawienia słownych frazeologizmów związanych z sercami.
3. :tab: Kolejne różności z zeszytów.
4. :tab: Proszę, nie pytajcie co to bo nie wiem jaki sens posiadają te obrazy.
5. :tab: Szkolne postaci. To zdumiewająco ciekawe, przelewać czyjś charakter w inną formę.
6. :tab: Znów się Nas trochę zebrało...
Pyszczki!
7. :tab: Podobizna kochanego dziadziusia, władcy Wielkich Sawann w kwiecie wieku.
8. :tab: A taki znudzony Random...
9. :tab: Nie wiem czy odważę się go wykończyć. Jeszcze coś mi nie wyjdzie i Skaza będzie na mnie zły.
10. :tab: Ostatni taki rysunek. Posłałam go w ramach kartki świątecznej. Nie wiem czy doszła.
11. :tab: Jedyna podobizna postaci z filmu jaka wyszła mi dobrze, odkąd pamiętam.
12. :tab: Od czegoś się zaczynało, dlatego ten rys lubię jako przykład mojej ewolucji.
13. :tab: KTOŚ stwierdził, że pod wpływem emocji zwykle lepiej rysuję.
14. :tab: Tylko linearcik, ale włosy mi się pięknie ułożyły...
15. :tab: Experiment z oczkami. Ale udany!
Szerzej zakrojone koncepcje:
16. :tab: Nie miało chodzić o jakość rysu, ale o koncepcję. Taka już jest zły na brata. Dlaczego...?
17. :tab: Odrestaurowany stary obrazek. Pomysł na połączenie postaci ściągnięty ale nie pamiętam od kogo.
18. :tab: Z ludźmi idzie mi chyba całkiem dobrze.
19. :tab: Tak naprawdę "akcja rozegrała się" w zeszycie do j. polskiego. Lubię rysować ołówkiem automatycznym, ale jak widać wtedy zlewam proporcje.
Konkretne, ukończone prace:
20. :tab: Myliłam się powyżej. TO był ostatni Taki rys. Chyba z marca.
21. :tab: Prezent.
22. :tab: Kiedyś się zastanawiałam jakby wam było gdybym odeszła...
23. :tab: Bohaterowie mojej Historii, razem na L.Z.
No, i żebyście nie oglądali na darmo wszystkich znanych już rysunków, mam coś nowego. Jeszcze ciepłe!
24.
Łoooo ale tego jest, komp trzy razy mi padł przy próbie wczytania xD
Jest tego tak dużo, że z wrodzonego lenistwa i przytłoczenia ogromem naprawdę fajnych prac wypowiem się tylko o jednym tycim szczególe.
Wśród zeszytowych różności pod numerem 3 zabłąkało się cudeńko. Ptaszek siedzący na gałęzi jest genialny Wygląda jak logo jakiegoś koncernu. Jest lekki w formie i bardzo zapada w pamięć. Uwielbiam takie piktograficzne dzieła. Prosta i wymowna konstrukcja. Ja sam rysuję różne podobne rzeczy jako odskocznię ale twoje dzieło jest o wiele lepsze. Kto wie... jeżeli serio wejdziesz w grafikę to chętnie zobaczyłbym twoje prace w przestrzeni mnie otaczającej
Taki już jestem, że zwykle zachwycam się detalami. Nie oznacza to jednak, że nie podobają mi się lwy (szczególnie nr 14) I w sumie mam nieodpartą pokusę, by rzucić Ci wyzwanie
Uczepiając się tego ptaszka oraz paru innych wyjątków wyrażam głęboką ciekawość jak wyglądałby narysowany przez Ciebie powiedzmy... renifer
Wszystkie piękne ale najbardziej podobają mi się 7, 11, 13, 14 i Ib
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Jak sama wspomniałaś - znaczną większość już widziałam (dość regularnie przeglądam twój profil na dA), co nie zmienia faktu, że szkice naprawdę ładne i przyjemnie się je ogląda
Najlepsze chyba twoje autoportrety (nr 8 i 13), Ibilis i Nit. Zresztą Maro też wyszła świetnie, szczególnie, że poza postaci jest dość nietypowa
Poza tym Projekt Serce bardzo pomysłowy, to trzeba przyznać.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Wiecie dlaczego niektóre moje rysy są domyślnie takie wielkie w powiększeniu 100%?
Zdałam sobie sprawę, że czasem jak widzę jakiś naprawdę genialny rys, to chciałabym poznać każdy jego szczegół, powiększyć do granic możliwości, a wielu artystów zmniejsza prace finalne które udostępnia. Ja stwierdziłam, że dam innym szansę pooglądać jeśli chcą.
Świetnie rysujesz! Chciałabym zobaczyć wszystkie te ołówkowe prace w wersji digital. Mogłyby być ciekawe Tak poza tym: prace kolorowane ręcznie są nijakie, ze względu na to, że przebija kartka spod kredki. Może przenieś się na akwarele w ołówku? Najpierw zarysowywałabyś kontur , potem rozsmarowywała mokrym pędzelkiem i byłoby płynniejsze przejście koloru
PS: Ostatni rysunek zwala z nóg. Przydałyby się tylko kolory jakieś jeszcze.
Ostatnio edytowany przez Madame_Carotte (2012-07-27 07:56)
Jako, że nie przepadam za statycznymi ryskami (Choć i tak mi się Twoje podobają ) To najbardziej podobają mi się rysunki nr.12, 20 i 24.
MÓW MI RULON
NADMIAR CUKRU W KRWI I W MÓZGU
SACHARA OD SACHAROZY NIE OD PUSTYNI! NA MIŁOŚĆ BOSKĄ
MOJE DA