Nie jesteś zalogowany na forum.
Lubicie grać w szachy? Jeśli tak, mamy z Mrusiem ciekawą propozycję. Co Wy na to żeby zorganizować mały turniej SLZ' owy na Kurniku?
Uwielbiam szachy! To moja ulubiona gra planszowa! Nie mam nic przeciwko, abyśmy zagrali w kurniku.
Szachy fajna gra, ja gram tak trzy po trzy, ale zagrać mogę
Szacunek dla tego pana! Zanim zaczniesz obrażać kibiców zastanów się dwa razy, zapoznaj się chociażby ze wszystkimi akcjami charytatywnymi(np. Kolorujemy) prowadzonymi przez nich, polecam również film dokumentalny "Bunt Stadionów", który powinien rozjaśnić trochę wątpliwości. http://www.kibice.net/publicystyka/91_Serwis_kibice_net_patronem_medialnym_akcji_KOLORUJEMY_.html
Okej, mamy już kilka osób chętnych, przydałoby się przydzielić pary i wybrać terminy Btw- wie ktoś może czy można na kurniku obserwować jak ktoś gra? Ewentualnie czy jest jakaś strona z taką możliwością? byłoby fajnie widzieć zmagania graczy.
Ja też lubię grać w szachy. Mistrzynią nie jestem, ale coś tam umiem. Chętnie bym zagrała.
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
O, to będzie nas trochę
To forumowy Kasparow też się zgłosi. xD
Okej, trzeba będzie jakoś wylosować pary do turnieju. Any ideas?
A ilu się zgłosiło? Czy jest parzysta liczba?
O, racja, nie jest parzyście. Szukamy jeszcze jednego chętnego! W przeciwnym razie ktoś będzie musiał zrezygnować, chyba, że znajdziemy inne rozwiązanie.
O, racja, nie jest parzyście. Szukamy jeszcze jednego chętnego! W przeciwnym razie ktoś będzie musiał zrezygnować, chyba, że znajdziemy inne rozwiązanie.
Ja chcę, też lubie grać w szachy
"Dopóki tutaj jesteś ważne jest kim jesteś"
CZASAMI TO CZEGO NIE WIDAĆ JEST, A TO CO WIDAĆ TO TYLKO ZŁUDZENIE . . .
zapraszam - www.youtube.com/user/TurboTLK www.facebook.com/NikoPoland
A więc jest już komplet. Jesli ktoś jeszcze się zgłosi będziemy czekać aż znajdzie się kto inny do pary.
Lista uczestników turnieju:
Mruś,
Sosik,
Hari,
Salina,
Nal,
Turbo,
Rarity
i moi
Nadal pozostaje nam kwestia dobrania w pary i ogarnięcia terminów. Proponuję by ktoś z nas zrobił jakieś losowanko. Wiecie, wypisać karteczki z nickami i wylosować. Co do terminu, najlepszy byłby weekend ale nie wiadomo czy każdemu będzie pasować. Poza tym przydałoby się kilka dni na poćwiczenie ręki i umysłu. Niektórzy, tak jak ja, mogli mieć np dłuższą przerwę w szachowaniu
Widzę, że jest po równo lwic i lwów, także myślę, żeby rozdzielić na dwa koszyki "żeński" i "męski". I losować pary damsko-męskie. Proponuję, żeby rozlosować po dwie grupy 4-osobowe i grać na zasadzie "mecz-rewanż" i dwie najlepsze osoby z grupy grają w półfinale: 1A - 2B i 2A - 1B. Opcja "grupowa" jest korzystniejsza niż opcja "parowa" gdyż, jeśli zgłoszą się jeszcze dwie osoby, to można je spokojnie dodać do grup, a gdyby były pary, to by było 5 par i nie można by było zrobić tzw. drabinki turniejowej.
Ostatnio edytowany przez Nalimba (2012-10-23 09:02)
Skoro Nali rozwala(znaczy ogarnia) w tej kwesti system, proponuję żeby zajął się grupami, parami itd w ten oto sposób jedną sprawę mamy już z głowy
Proszę bardzo No to kiedy urządzimy sobie jakąś partyjkę?
Czy nabór jest jeszcze akutalny, też pograłbym w szachy
Do rozpoczęcia turnieju można sie śmiało dopisywać. Mogłaby jeszcze jakaś lwica zapisać, żeby było po równo.
P.S. Losowanie grup w piątek.
Rozlosowano składy grup Turnieju Szachowego. I tak:
Gr. A: Rarity, Madame Carotte, Nalimba i Turbo
Gr. B: Shupavu, Mariutunio, Salina, Source i Harikana
Pary poszczególnych kolejek będą ustalone później.
Dobra robota, Nal Zostaniesz moją prawą ręką ;>
Ja lubię szachy. Jednakże jestem raczej amatorem niż profesjonalistą .
Ale zdarzyło mi się kiedyś wygrać z osobą, która jest trochę doświadczona.
A tak w ogóle, to szachy to nie gra tylko sport.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Też lubię grać w szachy i nawet mi to nieźle idzie. Dwa razy zdobyłam pierwsze miejsce w szkolnym turnieju szachowym