Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Dzisiaj chciałabym się wypowiedzieć na temat pierwszego filmu Disneya z ograniczeniem wiekowym. Mowa oczywiście o Taranie i Magicznym Kotle. Opowieść była adaptacją popularnej w Ameryce książki Lloyda Alexandera. Animacja naprawdę była ładna i dopracowana. W szczególności końcówka. Pomimo jednak naprawdę świetnej wizualizacji fabuła była naiwna i przewidywalna. Czasami rozwiązania w filmie były głupie. Według mnie jeśli ktoś nie widział tego filmu to nie musi nadrabiać, naprawdę. Ta produkcja raczej nie będzie w mojej topce filmowej.
Czy ktoś z was widział ten twór? Co o nim sądzicie?
Nie chcecie jadła, napoju,
Zostawcież nas w pokoju;
A kysz, a kysz!
Adam Mickiewicz 1823
Jeszcze nie miałem okazji go oglądać (w sumie do teraz kojarzyłem jedynie oryginalny tytuł).
Planuję obejrzeć go w przyszłosci (choćby dla lepszego zrozumienia kontekstu przyszłych filmów), ale przez jego umiarkowaną jakość... jest dośc nisko na liście moich filmowych priorytetów.
Nawiasem mówiąc zapytam: lepsza (czy też mniej zła ) jest polska wersja, czy oryginalna?
Nie oglądałam wersji z dubbingiem, ale słyszałam, że nie jest dobra. Angielska jest okej. Nie powala na kolana. Tylko według większości jedna postać z filmu ma strasznie denerwujący głos, jednak ja uważam, że był spoko.
Nie chcecie jadła, napoju,
Zostawcież nas w pokoju;
A kysz, a kysz!
Adam Mickiewicz 1823
Strony: 1