Nie jesteś zalogowany na forum.
Żona Mufasy i zarazem królowa Lwiej Ziemi. Mimo śmierci Mufasy i zajęciem tronu przez Skazę wciąż pozostawała najważniejszą lwicą w stadzie.
//Notka Iba//
Kochająca matka Simby (widać było choćby po tym jak go myła dla jego dobra ). Królowa, nie żona króla, a królowa. Zachowywała swoją dumę (ignorując zaczepki hien za panowania Skazy), lecz była rozsądna (chciała opuścić Lwią Ziemię). Postać wielka i jej niewyjaśniony (fabularnie) brak w KL2 zasmucił wielu fanów. Warto jednak, by wszyscy się na jej temat wypowiedzieli. Zasługuje na to.
//Koniec notki Iba//
W wyniku błędu na forum straciliśmy sporo tematów - ten był jednym z nich
Szczęście w nieszczęściu - zachowały się kopie Google:
http://pridelands.eu.pl/rozne/stadolwie … arabi1.htm
http://pridelands.eu.pl/rozne/stadolwie … arabi2.htm
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dodam jeszcze (co ktoś dawniej wspomniał), że nie było jej w KL2, bo aktorka podkładająca jej głos w oryginale zmarła. Nie zmienienie jej (a usunięcie postaci) było więc swoistym hołdem dla Madge Sinclair... Szkoda tylko, że żadna z postaci choć nie wspomniała o jej śmierci (np. Simba mógłby mówić do gwiazd, że mu jej brakuje)... choć z drugiej strony film byłby smutniejszy... a grupą docelową wszak były (przede wszystkim, lecz nie tylko) dzieci.
Bardzo lubię Sarabi, do tego ma swoistą urodę nieco inną od reszty lwic. Najbardziej podoba mi się w scenie rozmowy ze Skazą. Jest tam taka dumna i stanowcza. :>
Zdecydowanie zgadzam się z resztą. Jeśli chodzi o wygląd to nie ma się czego czepić.
Postać ta jest dumna, mężna ale zarazem troskliwa i opiekuńcza. Dbała o członków rodziny i im ufała, nie uwierzyła, że to Simba zabił Mufase. Potrafiła zachować kamienną twarz w każdej sytuacji.
Ib wspomnial o lekkim rozczarowaniu widzów z powodu braku jej udziału w drugiej części. Ja też byłam tym zawiedziona, jednak rozumiałam dlaczego tak postąpiono i to zaakceptowałam.
wężowa mama
Sarabi to najsympatyczniejsza lwica w całym KL1. Dlaczego nie pojawia się w KL2? Umarła,odeszła? Zapomnieli o niej w scenariuszu?
Rarity, a może byś tak czytała to, co już napisano zamiast o to pytać. Drugi post w całym temacie (mój):
Dodam jeszcze (co ktoś dawniej wspomniał), że nie było jej w KL2, bo aktorka podkładająca jej głos w oryginale zmarła. Nie zmienienie jej (a usunięcie postaci) było więc swoistym hołdem dla Madge Sinclair... Szkoda tylko, że żadna z postaci choć nie wspomniała o jej śmierci (np. Simba mógłby mówić do gwiazd, że mu jej brakuje)... choć z drugiej strony film byłby smutniejszy... a grupą docelową wszak były (przede wszystkim, lecz nie tylko) dzieci.
Może byś wreszcie przestała trollować i zaczęła pisać posty, które coś do tematu wnoszą. Bo jak na razie to albo pytasz o coś, co już ktoś powiedział, albo wybierasz kilka opini (dość starych) i wysyłasz pisząc "moim zdaniem było tak...", albo "wytykasz nam naszą niewiedzę w jakiejś dziedzinie" pisząc co "JEST BZDURĄ"...
Sarabi była mądra, odważna, posiadała swoją dumę, dbała o małego Simbę. To właśnie ona jako pierwsza rozpoznała swojego syna (gdy Skaza myślał, że to Mufasa). Ta lwica potrafiła przeciwstawić się Skazie i oświadczyć, że jest gorszy od Mufasy. Szkoda, że nie pojawiła się w drugiej części. Na pewno pomogłaby Simbie zrozumieć, że ,,Wygnańcy" i lwy z lwiej skały są tacy sami. Takie jest moje zdanie na jej temat!
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Chyba nie znam osoby, która by jej nie lubiła, i się nie dziwię Ideał matki, niejedna mogłaby się od niej uczyć miłości. Nie będę wymieniać jej wszystkich cech, bo inni już to przede mną zrobili, ale... strasznie ją lubiłam. Szkoda, że tak mało dali scen z jej udziałem. No i oczywiście żałuję, że nie ma jej w 2 części, ale może dzięki temu stała się legendą? A na pewno niezapomnianą lwicą.
Gołębie serce. Lwia dusza. Grrrau.
Przeszłość, młodość Obeca sygna by Sachara, avatar by Vita - THX
500 postów -> 09.06.2012
Bardzo lubię Sarabi, do tego ma swoistą urodę nieco inną od reszty lwic. Najbardziej podoba mi się w scenie rozmowy ze Skazą. Jest tam taka dumna i stanowcza. :>
Myślę, że określenie urody Sarabi swoistą jest idealne. Sama długi czas zastanawiałam się nad jakimkolwiek sklasyfikowaniu jej wyglądu i doszłam do wniosku, że ocena typu ładna/nieładna jest w jej przypadku niemożliwa. Sarabi jest po prostu zacna.
「彼が死んだ時、私の心も死にました。」
Sarabi jest ideałem królowej. Nawet gdy już przestała być królową, to zachowała dumę i godność i potrafiła przeciwstawić się Skazie. Dobra matka.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Tak się zastanawiam:
W tym odbiciu Kiary w wodzie to Sarabi?
Też mi się tak skojarzyło. Może coś w tym jest?
Jeśli to jest Sarabi, to znaczy, że została uśmiercona.
Ja tam w odbiciu widzę Kiarę, tylko tak się dziwnie ustawiła i może dlatego jest do niej podobna : D
A co do tematu: Sarabi jest ideałem królowej, najlepsza władczyni Lwiej Ziemi. Uwielbiam scenę, gdzie przechodzi przez tłum warczących hien, tak dumnie wygląda : D
//"Królowy" -> "królowej". ~FL//
Ostatnio edytowany przez FireLion (2014-08-23 11:24)
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."