Nie jesteś zalogowany na forum.
"Nala - z początku przyjaciółka, później żona Simby. Również jako dziecko bardzo ciekawska."
//Notka Iba//
Nala - córka Sarafiny (ojciec nieznany, co wywołuje częste spory). Przyjaciółka Simby (zaręczona z nim, co ich jednak nie cieszy). Równie ciekawska jak on. Silniejsza od Simby (to zawsze ona go przygniatała, nie on ją), nawet dorosłego (bo ona musiała walczyć o pożywienie i miała z tego powodu dobrą kondycję i wprawę w walce). W KL1 jedna z najlepszych postaci (dla niektórych najlepsza) w KL2 postać drugoplanowa, traktowana nieprzychylnie przez fanów.
//Koniec notki Iba//
W wyniku błędu na forum straciliśmy sporo tematów - ten był jednym z nich
Szczęście w nieszczęściu - zachowały się kopie Google:
http://pridelands.eu.pl/rozne/stadolwiejziemi/nala1.htm
http://pridelands.eu.pl/rozne/stadolwiejziemi/nala2.htm
http://pridelands.eu.pl/rozne/stadolwiejziemi/nala3.htm
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2011-12-05 18:47)
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dodam jeszcze, że w musicalu Skaza ją ponoć podrywał (śpiewał o tym w jednej z piosenek, że "wszystko, nawet Nala" będzie jego). W KL1 przemówiła Simbie do rozsądku i w ogóle była świetnie wykreowaną postacią.
Bo musical zawiera w sobie kilka wyciętych pomysłów - podrywanie Nali był jednym z nich
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Nala jest moją naulubiętszą najbardziej ulubioną/najulubieńszą postacią. Ma mój charakter: zadziorny,|miły i spokojny .
//Rarity... piszże porządniejsze posty Ibilis//
My tu gadu gadu o Nali z pierwszej i drugiej części, a co sądzicie o Nali z trzeciej części? No mnie się na przykład nie podobała, a szczególnie w piosence ''Miłość rośnie wokół nas'' kiedy to zabrała Timonowi i Pumbie ich najlepszego i jedynego przyjaciela. No i w scenie kiedy im tłumaczyła o pochodzeniu Simby to ona była jakoś brzydko narysowana. (pysk za duży)
Kocham Cię Himsi...
Bo KL 3 było tak na odczepnego zrobione, że je pomijaliśmy? W dodatku inna aktorka ją dubbinguje... jej wersja "Miłość rośnie wokół nas"... tragedia.
Powiem, że n a Nalę w trójcę się nie skarżę, bo raczej nie zwracałam na nią uwagi.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Ja jej nie lubię Wrr Przez nią Simba olał Timona i Pumbę
Kocham Cię Himsi...
Moim zdaniem Nala w pierwszej części KL była cudowna! To przecież ona szukała pomocy dla Lwiej Ziemi. Podziwiam ją za to. Uciekła i znalazła Simbę. Przekonała go o tym, że musi być królem, a nie żyć sobie bez żadnych zmartwień. Była silną samicą, i psychicznie, i fizycznie. To moja opinia. To dopiero mój 2. post. Nie dziwcie się, że taki krótki!
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
//Dłuższy niż u niektórych posty o numerach powyżej 1000 //
Popieram Twoją opinię. Co zaś sądzisz o Nali w KL2?
W drugiej części czułam się jakoś dziwnie... Cała siła i piękno Nali uciekło. Czegoś tam zabrakło! Prawie wcale nie przypominała siebie z pierwszej części ( inny charakter, inaczej narysowana). Jedyna rzecz, która się nie zmieniła to jej imię. Bardzo mało razy pojawiła się w filmie. Jej magia wyparowała...
Nala jest super tylko w pierwszej części TLK. Takie jest moje zdanie.
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Dokładnie, zgadzam się z poprzedniczką! W drugiej części strasznie ją zmienili... Wygląd, charakter... To już nie była ta sama Nala, charyzmatyczna lwica która po części nakłoniła Simbę do powrotu na LS Zmamiała. I to bardzo.
Gołębie serce. Lwia dusza. Grrrau.
Przeszłość, młodość Obeca sygna by Sachara, avatar by Vita - THX
500 postów -> 09.06.2012
Zgadzam się. W ogóle nic nie robiła tylko tuliła się do Simby, a o Kiarę wcale się nie martwiła.
Nala jest też stereotypową postacią, która zakochuje się w gościu, który w dzieciństwie był jej najlepszym przyjacielem. Kolejny schemat
Kocham Cię Himsi...
W KL1 Nala była lepsza niż w KL2.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Dodam jeszcze, że w musicalu Skaza ją ponoć podrywał (śpiewał o tym w jednej z piosenek, że "wszystko, nawet Nala" będzie jego).
I wyciętej scenie, gdzie Skaza śpiewając "Be Prepared" (repryzę, pierwszą wersję?) przystawia się do Nali, a ta go spoliczkowała
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Nala córka Sarafiny i... No właśnie kogo? Ostatnio śledzłam amerykańską wiki o TLK i zauważyłam postać o nazwie "Nala's father", więc zaczęłam czytać. W pewnej chwili zobaczyłam cytat jednego z twórców, który mówił, że ojcem Nali jest Skaza albo... Mufasa!
Ale ja zostaje przy wersji z Shisazenem.
Ostatnio edytowany przez Tima (2014-09-07 10:07)
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Nala córka Sarafiny i... No właśnie kogo? Ostatnio śledzłam amerykańską wiki o TLK i zauważyłam postać o nazwie "Nala's father", więc zaczęłam czytać. W pewnej chwili zobaczyłam cytat jednego z twórców, który mówił, że ojcem Nali jest Skaza albo... Mufasa!
Ale ja zostaje przy wersji z Shisazenem.
E tam, pewnie źle przeczytałaś
Dawniej: Curry