Nie jesteś zalogowany na forum.
Dziękuję. *bierze pieniądze i wkłada do kasy*
*Gdy Dagor zniknął, przyklejony uśmiech zniknął z twarzy Sil*
- Jak zwykle, kiedy wszystko się dobrze układa, ktoś musi to zepsuć.
*Włączyła telefon i szybko wykręciła numer. Znała go przecież na pamięć. Odebrał po pierwszym sygnale*
- Cześć Sil! Tak się cieszę, że Cię słyszę! Myślałem, że już się na mnie obraziłaś... - *Gdy usłyszała ten cudowny głos, uśmiechnęła się mimowolnie*
- Cześć Nate. O co ci tym razem chodzi?
- Oh... Chciałem spotkać się z Tobą... Porozmawiać...
*Przygryzła wargę, zastanawiając się nad odpowiedzią. Zerknęła w stronę domu Dagora... "Oh, dlaczego to wszystko jest tak skomplikowane?!"*
- Dobrze, ale dzisiaj nie mogę...
- Ok, może być jutro? O 17:00? W Klubie Lion Paws?
*Sil westchnęła, nie wiedząc co odpowiedzieć... Jeśli przypadkiem Dagor i Nate się spotkają...*
- Ok, może być. Do jutra.
- Do zobaczenia, Słońce...
*Rozłączyła się, a uśmiech nie schodził z jej pyszczka*
*Papuga nie chciała się dać złapać i w końcu wyleciała przez otwarte okno w stronę Sil. Doleciała do stolika i przycupnęła na krześle Dagora patrząc na Sil i głośno skrzecząc. Lew pośpiesznie wybiegł z domu i udał się do stolika. Kiedy doszedł usiadł na krześle i wziął papugę na ramię.*
-Przepraszam jeszcze raz... Widać chciała się z tobą spotkać.
- Tak. Zapewne - *Odpowiedziała niezbyt przytomnym tonem. Myślami była gdzie indziej... i z kimś innym... Potrząsnęła głową, powracając do rzeczywistości*
- Ma jakieś imię?
-Owszem, Sperow. Chciałem nadać mu trochę inne ale tylko to mu się podobało. *Patrzy na Sil*
-Coś się stało? Jesteś spięta...
*Jej wzrok spoczął na dłuższą chwilę na Source. Chętnie by z kimś pogadała, ale wiedziała, że za nic w życiu nie zacznie pierwsza rozmowy z kimkolwiek. Siedziała więc tak w milczeniu z opuszczoną głową i... nic.*
*siedzi za barem i przygląda się na Laini*
*Spojrzał na Laini. I uśmiechnął się. Usiadł obok.*
-Co tam u ciebie? Chyba się jeszcze nie znamy....Sou.
- Laini. Miło mi. *Podniosła głowę i mruknęła niezbyt głośno, ale z uśmiechem na ustach do Sou.*
- A, zwykły, szary wieczór... ale dzięki, że pytasz. A co u ciebie? *Zapytała po czym pociągnęła łyk kawy.*
Ostatnio edytowany przez Laini (2012-04-15 21:14)
-Raczej w porządku...co pijesz? Kawę? Chyba też zamówię, bo senny jestem.
*Odwraca się na chwilę.*
-Maru, poproszę kawę!
*Spogląda z powrotem na Laini.*
-Jesteś tu sama?
- Jak widzisz... Niedawno przeprowadziłam się w te okolice, szukam ciekawych miejsc i ludzi.
-No to jest bardzo ciekawe miejsce. I jestem pewien, że poznasz tu dużo miłych osób.
Mam taką szczerą nadzieję. *Powiedziała wesoło po czym dopiła ostatni łyk kawy i odstawiła filiżankę na ladę. Uśmiechnęła się do Maru.*
Świetna kawa, Maru.
*Znów zwróciła się do Sou* Masz może kota?
Ostatnio edytowany przez Laini (2012-04-15 21:31)
Proszę bardzo. Taka tutaj moja praca. *podaje kebaba Sou* Proszę, gorący kebab.
Dwa, dokładnie. //Serio.// A ty? Masz jakieś zwierzątko?
-Dziękuję Maru, podaj mi proszę jeszcze kawę.
Ostatnio edytowany przez Source (2012-04-15 21:33)
I jedna kawa. *zalewa kawę i podaje mu filiżankę*
-Dziękuję, Maru.
*Zwrócił się do Laini.*
-Chcesz coś zamówić?
Wiesz... w sumie chętnie bym coś zjadła. Są może zapiekanki? *spojrzała na Maru*
Też mam kota, jednego. Przez tą małą bestię moje firanki są zawsze porwane... ale i tak ją kocham. ^^
Ostatnio edytowany przez Laini (2012-04-15 21:40)
He he, skąd ja to znam...;) Ale nie wymieniłby je na żadne inne koty pod słońcem.^^
Dokładnie! Szczerze mówiąc, to myślę nawet nad przygarnięciem jeszcze jednego mruczka.
Ostatnio edytowany przez Laini (2012-04-15 21:42)
-Tak jest w sumie lepiej, bo nawet gdy nie masz czasu, to one mogą się bawić samemu.
-Maru...naszła taka chwila że muszę do kasy zajrzeć i zobaczyć jak utarg idzie *podszedł do kasy, otworzył ją i przeliczał pieniądze*
-No niezły utarg..ale chwila *spojrzał na kartki z numerami*
-Co to za nr telefonu się pobiera ?
Zgadzam się z tobą. Boję się tylko, że mój kot nie podziela naszego zdania... Jest to najbardziej egoistyczne stworzenie jakie znam. *zaśmiała się cicho na wspomnienie swego kota*
E, tam. To przygarnij kotkę. Zakładając, oczywiście, że masz kota.
Shu, te numery telefonów to Ty powkładałeś tu po pijaku. I Laini mamy zapiekanki. Podać jedną?
*na jego pysku zagościło przerażenie *
-Na pewno.....wiesz nie strasz mnie takimi rzeczami.
Ja numerów telefonów nie kolekcjonuję, więc to musisz być Ty.
A, no właśnie... mam kotkę. To może faktycznie przygarnę kota
Tak, Maru, poproszę.
-Maru...weź daj spokój... *wyjął zapalniczkę i zaczął każdą z kartek spalać*
Zapiekanka do mikrofali i za pięć minut będzie gotowa. *wrzuca zapiekankę do mikrofalówki*