Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Biały Kieł to opowieść o wilku , który wychowany w lesie zostaje nagle zabrany do Indian a jego matka użyta do spłacenia okupu . Kiedy rośnie zostaje zabrany do miasta i ...
No właśnie , co ?
To wzruszająca książka i polecam ją fanom wilków. Czytałam ją z zapartym tchem , a wy ? Czy podobała wam się ta książka ?
Ostatnio edytowany przez Derpy (2012-03-01 13:03)
Mów mi Derp lub Młoda .
Czytałam ją, osobiście bardzo mi się podoba. To moja ulubiona książka .
They all will know I bring
the joy of creation
Może Szara Wilczyca bądź Syn Szarej Wilczycy (niestety nie czytałem ich... jeszcze). Też Jacka Londona (jeśli się nie mylę).
Ja Białego Kła czytałem w takim fajnym wydaniu przedwojennym. Tłumaczenie takie dość zabawne (niektórych imion nie odmieniali ).
Książka piękna.
Ib mylisz się ,, Szara Wilczyca '' nie jest Londona . Sama wiem , bo mam te książkę w domu ^^ .
Mów mi Derp lub Młoda .
To znaczy, że się mylę... ale też tamtejsze klimaty (czy tu też się mylę? ).
Nie klimaty są identyczne . To są niemal siostrzane książki .
Mów mi Derp lub Młoda .
Uwielbiam Białego Kła. Komu się spodoba ta książka to polecam Zew Krwi ( również Jacka Londona ).
Owszem czytałem. Jako prezent świąteczny od babci więc przeczytałem. Dość długa i odrobinkę monotonna ta książka ale jeśli przeczyta się całą.To wymiata.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
Biały kieł to faktycznie piękna książka, wszystko ładnie opisane, świetna historia.
Niestety ma tylko jedną wadę, a mianowicie wolała bym aby zakończyło się to w podobny sposób co "Zew krwi" (o ile się nie mylę), aby np.: Biały kieł uciekł od właściciela i założył własne stado/został samotnym wilkiem. Oczywiście wiem, że w "Zewie krwi" właściciel został zamordowany przez jankesów (no chyba, że mi się książki pomyliły xD), ale pies założył stado.
Pozdro!
"Technika czyni zawodnika, a nie szlifowane zanika"
@RainbowWolf: Fajnie że piszesz takiego spojlera. Ci co tego jeszcze nie czytali baaaaaaardzo się ucieszą.
I chyba ta suczka nie miała imienia Lessi, jeśli mnie pamięć nie myli.
To jedna z moich ukochanych ksiazek.
Na poczatku jak przeczytalam pierwsza strone to wydala mi sie nudna wiec ja zamknelam, ale po roku znow po nia siegnelam i zaczelam czytac i czytalam w autobusie, w szkole, w domu, u kolezanki.
Po prostu wszedzie a kiedy ja przeczytalam to po prostu ja szczerze pokochalam.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
Strony: 1