Nie jesteś zalogowany na forum.
*podchodzi do Nalimby*
-Złamana łapa?Mam radę...*zanurza się na 2 min. w krzakach, po czym wychodzi trzymając w pysku ziele.Kładzie je na złamanie i kość przestaje boleć, łapa przestaje być spuchnięta*
-Zna się metody, używałam tego, gdy przygniotły mnie kiedyś skały.Cała byłam połamana, na szczęście znalazłam to ziele... *uśmiecha się*
-Nie wiem jak wy, ja jutro ruszam w głąb przepaści...Jest tam chyba coś, co mnie interesuje...
*rusza kończyną* Ałaa... chyba na mnie magia nie działa Ness. *uśmiecha się do Ness*
Ostatnio edytowany przez Nalimba (2012-07-04 19:14)
*Przychodzi z liśćmi dla siebie*
- To co? Następnym razem mam polować za Ciebie? Nie no, żartowałam. Jak mogę Ci pomóc?
Tak jak ja Cię pilnowałem, tak teraz Ty zaopiekuj się starym Nalimbą. *uśmiechnął się czule do Goldi*
- Oczywiście! No to pytam się jeszcze raz: czego Ci brakuje do szczęścia? *Spogląda na lwa z zaciekawieniem*
Ja jestem szczęśliwy, niczego mi nie braknie. *objął lwiątko zdrową łapą i przytulił*
- Och Nalimbo! Czy masz jakąś rodzinę?? Odpowiedz mi!
Rodzinę? Mam. Mam wspaniałych rodziców, lwicę i dwie córki. *odpowiedział na pytanie lew*
- Aha. Na pewno będą się o Cibie martwić. Z resztą ja też się o Ciebie martwię. *Lwiątkom posmutniało, w jego oczkach pojawiły się łzy*
- Ty... Zawsze byłeś dla mnie taki dobry...
Nie płacz kochanie. *przytula ją mocno do siebie i wylizuje jej łezki* Nic mi nie będzie, łapa się zrośnie i nie będzie śladu.
- Tak jak mamie? *Spogląda na niego z nadzieją*
- Ile dni się będzie zrastać?
-Wiesz, Nali, to nie, że tak ot, nie boli, tylko będzie się lepiej i szybciej goić...
Twoja mama ma lżejsze złamanie, moje będzie się zrastać do 3 tygodni. *polizał czule małą po policzku*
- O nie! *Posmutniała do końca*
- Prześpij się! Sen Ci dobrze zrobi!
Spać? Nie, nie chce mi się spać. Z resztą, muszę Cię pilnować. *macha ogonem*
- No dobra... Więc ja się prześpię. Dobranoc!
Dobranoc kochanie. *owinął lwiątko swym ogonem, położył łeb na łapie i obserwował okolice*
*Przychodzi tutaj. Patrzy, jak Nali układa Goldi do snu. Podchodzi do nich.*
-Cześć wam. Co porabiacie?*spytała, ale nie głośno, żeby nie obudzić Goldenlion.*
*mówił półszeptem* Cześć Karindo. Widzisz, opiekuję się małą, bo jej mama nogę złamała. Ale nie martw się, już się jej zrosła, a Goldi jest przy mnie bezpieczna.
-O, witaj Goldi! Dobrze jest, Goldi.*odpowiada małej z uśmiechem.*
- Hej! *Uśmiecha się do Kari*
- Od dawna już tu jesteś?
-Przyszłam tutaj jeszcze przed chwilą. O, jak tam u ciebie?*spytała.*
*spojrzał na lwice* To ja może Was zostawię same, pogadacie sobie. *odparł z uśmiechem lew i odszedł na 3 łapach kawałek dalej*
- Wszystko ze mną w porządku, boję się tylko o Nalimbę. *Posmutniała troszkę*
- Ale mówił, że będzie dobrze. Mam taką nadzieję, a Ty?
*powiedział z oddali* Mi nic nie będzie, ważne, że Ty jesteś cała i zdrowa. *puścił małej oko*
*Zawstydziła się troszkę*
- Ja? Naprawdę ja jestem najważniejsza? Ja jestem zdrowa, lecz wolałabym się tym zdrowiem z Tobą podzielić!
Kochana jesteś. Miło, że się o mnie troszczysz. *przytulił małą*
*Ucieszyła się*
- Jak tam łapa? Dzisiaj ja idę za Ciebie polować. Fajnie, co?
Bardzo powoli się zrasta. Na polowanie? Nie wiem czy to jest dobry pomysł, Ty masz delikatniejsze łapki ode mnie i może się to gorzej skończyć.
- No dobrze... Poczekam. *Położyła się*
- Poleżę sobie tutaj trochę, a ty?