Nie jesteś zalogowany na forum.
Rayman to sympatyczny stworek który (jest na moim avatarze i) został: "Wyczarowany ze wspaniałego księżyca drugiego przesilenia letniego, spleciony przez nimfy, przeznaczony do zachowania równowagi w całym wszechświecie.". Dla przyjaciół Ray. Jego przyjaciele to min. Globox,Ly i Murfy. Gry Rayman to:
Rayman 1
Rayman2: The Great Escape
Rayman3: Hoodlum Havoc
Rayman: Szalone króliki (beznadziejna gra)
Rayman: Origins
Rayman Legends
Rayman 1.5: Revenge of the Drak
Piszcie co o niej myślicie i czy ją znacie.
//Tematy o grach zakładamy w dziale gry. Wątek przeniesiony. ~Helbi//
Ostatnio edytowany przez Mutti (2012-08-11 20:04)
Moje klasa- Lwia i Zła ziemia,Kuba- Skaza,Patryk- Zira,Kacper i inni chłopacy- lwice ze złej ziemi,Ja-Nala,Julka-Kiara,Zuzia i reszta dziewczyn- Lwice z Lwiej ziemi,Pani wychowawczyni- Sarabi,Pani od matmy- Simba,Pan od historii- Mufasa,Pan od techniki- Kovu,
Grałam w Raymana 3 i co mogę powiedzieć... Humor jest dziwny, ale mi się podoba Przeszłam ją całą, oprócz ostatniego bossa, jest zbyt trudny, a niedługo obejrzę let's play'a z Origins. To chyba tyle. Naprawdę fajna, polecam wszystkim którzy szukają gry z całą masą żartów, bonusowych gier i animacji oraz po prostu gry zręcznościowej.
Moje życie to Piotr Rubik.
Keep calm and WATCH PewDiePie ;D
*BROFIST*
Ja też polecam . Ja tak lubię Raymana że łącze go z KL i Minecraftem i mówię wam dziwne rzeczy z tego wychodzą . sp911 a masz spolszczenie do Raymana? Mój starszy brat mi zgra spolszczenie, bo mówił mi że mają fajne teksty ,a ja słabo znam angielski
Moje klasa- Lwia i Zła ziemia,Kuba- Skaza,Patryk- Zira,Kacper i inni chłopacy- lwice ze złej ziemi,Ja-Nala,Julka-Kiara,Zuzia i reszta dziewczyn- Lwice z Lwiej ziemi,Pani wychowawczyni- Sarabi,Pani od matmy- Simba,Pan od historii- Mufasa,Pan od techniki- Kovu,
Fanka serii, a popełniła podstawowy błąd i z szalonych kórlików zrobiła szalone króliki
A mam, cała gra jest po polsku, łącznie z dubbingiem. Mówię ci, teksty są przednie, dorwij spolszczenie jak najszybciej
Moje życie to Piotr Rubik.
Keep calm and WATCH PewDiePie ;D
*BROFIST*
Grałam w jakąś część Raymana i na początku mi się podobało, ale potem.. jakoś tak przestało..
Ja to miałem z nim ciut do czynienia... nawet sporo... dziś w niego grałem na PS2 (dziś kupiłem używane PS2 i Raymana 3 bo to jedyna z gier jakie miałem wtedy do wyboru, jaka mi pasowała).
Po pierwsze podając listę zrobiłaś błąd, który już Ci Maru wytknął.
Po drugie pisząc o drugiej części powinnaś napisać o tym, że został wydany na PSX, PS2, PC i SEGĘ Dreamcast... i że każde z tych wydań się od siebie różniło.
Ponadto... tym opisem hmm... baaaaaaaaardzo[/sarkazm] mnie zachęciłaś do zagrania w tą platformówkę... nie oszukując się, jedną z porządniejszych, zwłaszcza, że na PC jest raczej mały ich wybór (i na obecnych konsolach).
A i btw. miałem okazję zagrać w spin-offa tejże serii "Rayman uczy angielskiego" (PC)... Rayman 1, tylko zamiast swej fabuły dość proste pytania z tegoż języka (miałem 7 lat chyba). Ponadto posiadam Raymana M. Czyli grafa jak w "dwójce" na PC, większość postaci z tej części, a gra to... trzy rodzaje wyścigu i trzy rodzaje walki na iluśtam planszach i tryb multiplayer dla dwóch graczy (plus 2x komputer) na jednym kompie, zero neta (szkoda).
Grałam, mam na PSX Raymana 1, miałam też 2, ale kuzynka mi płytę złamała :C. Raymana 3 mam na PC i czasem gram, choć niedawno mi się znudziło.
They all will know I bring
the joy of creation
Raymana 2 na PS to łatwo kupić na allegro (20-30zł) ale nie wersję na PSX, a sporo ulepszoną (lepszą od PeCetowej) wersję: Rayman:Revolution (sam takową posiadam), tylko wymagana jest już konsola PS2
Pamiętam jak w to ciągle pykałam, a jak nie mogłam przejść jakiegoś poziomu to bluźniłam jak szewc. x3
Wszystkie wersje Rayman'a były niesamowite! Dzisiaj mamy króliczki z ADHD..
Jedyny, moim zastrzeżeniem do tej gry było 'zapisywanie jej w danym momencie'. Tzn. kończymy już jakiś poziom i musimy kończyć, wchodząc ponownie jesteśmy znów na początku danego poziomu i trza przejść wszystko jeszcze raz..
Rayman 3: Hoodlum Havoc wg. mnie była i jest najlepszą ze wszystkich, również pod względem grafiki. :'D
I will protect You..
~*~
The solitude. It's scary, don't you think?
Odkopię trochę ten temat. Widzę, że już się tu wypowiadałam, ale to było dawno i nie prawda.
Ostatnio zaczęłam grać w Rayman: Origins na X360. Naprawdę świetna gra, zakochałam się w oprawie graficznej i muzycznej. Pomimo tego, że mam dwie siostry, a gra oferuje możliwość grania w 4 osoby, wolę jednak sama przechodzić kolejne poziomy. Poziomy, które są naprawdę ciekawe i przechodzi się je z wielką przyjemnością. Bardzo spodobała mi się ta gra i często w nią gram. Polecam każdemu, zwłaszcza że jest wydana również na PC.
Mam w planach zakupienie również kontynuacji tej części, a mianowicie Rayman: Legends. Wygląda świetnie, bardzo podoba mi się połączenie postaci 2D i tła 3D. Ciekawie to wygląda. Chętnie zagram w tą część i podzielę się swoimi wrażeniami.
Dzisiaj wróciłam jeszcze do 3 części, bo jak tu nie wrócić do gry z dzieciństwa? Kocham tą część, tak samo jak część drugą. Ma świetny klimat, a muzyka i wielobarwne tła na długo zapadają w pamięć. Co ciekawe, żadnej części nie przeszłam jeszcze do końca. Na szczęście zawsze mogę to zrobić, gdyż mam jeszcze pierwszą część na płycie. Tylko pytanie, czy PSX jeszcze działa. xD
They all will know I bring
the joy of creation