Nie jesteś zalogowany na forum.
Wiewióra superowa!!!
Nie martw sie mesho Co do wiewiorki to jest super, chos wiem ze stac cie na wiecej, chodzi mi o to ze poprostu niewiem czy ci sie chcialo rysowac ten rysunek
Ale wiem, ze sa gorsze dni tak jak powiedziala Shadow czyli TBW Przeciesz tez mam badziewne ryski <lol> xD
wężowa mama
Hmmm..
Po1. Nie ma zaznaczonego przejścia między głową a tułowiem. Czyli brak szyi, mówiąc po polskiemu.
PO 2. - Ogon powinien być dłuższy, grubszy i bardziej puchaty. No i bardziej przypominać ogon niż, za przeproszeniem, bolec wbity w tyłek
Po 3. - Staraj się jakoś zaznaczać łapy/ręce , których nie widać na rysunku. W tym przypadku wiewiórce widać obie tylne łapki, ale gdzie jest przednia lewa? O_O Widzę dłoń, ale jej położenie świadczy, że powinieneś pyknąć gdzieś jej łokieć.
Po 4. (ufff, wybacz, ale muszę - bo większość słodzi ^^ ) - LIneart. Albo nie rób go ołówkiem, (ja robie najpierw ołówkiem, a potem poprawiam długopisem i wycieram ołówek) albo rysuj normalne linie, nie takie szarpane pseudo-szkicowanie.
PO 5 - Pracuj nad kolorowaniem
Tyle.
Spoko oko, nie wyszło i tyle xD Następne będzie jak trochu chociaż weny mi wróci, nie chcę kaleczyć sztuki xD Jak nie wróci to już więcej artów nie będzie : /
Ostatnio edytowany przez Mesho (2009-10-22 14:25)
Wrócić pewnie wróci. Mój artblock trwał najdłużej 3 miesiące... a potem wróciłam do maziania.
Spoko, czas pokaże:) Może wcześniej, może później wrócę do bezgrolenia^^ Póki co mały ''break" xD
Ostatnio edytowany przez Mesho (2009-10-22 19:56)
Ot i coś (może nawet) z sensem nabezgroliłem:P I chyba zaczynam znowu xD Nawet żem sobie kupił niezły komplet ołówków firmy 'Koh i Noor'.
http://img69.imageshack.us/img69/2711/picture001d.jpg
Oceniajcie, oszpecajcie, krytykujcie, zawstydźcie mnie i w ogóle xD
Btw. Co żeście pozamawiali to i wkrótce stworze
Ostatnio edytowany przez Mesho (2009-11-08 18:12)
Nawet niezłe.Ale jakaś rzecz mi w nim nie gra ale nie wiem co?
Niezłe , niezłe
Choć powinieneś bardziej podkreślić tylną łapę ^^
Czekam na więcej xD
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Naprawiony (a może wręcz przeciwnie) jeden z poprzednich rysunków
Z fotosika, imageshack chyba wysiadło:P
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ff … 00ab4.html
Obsmarowywać!:P
Ostatnio edytowany przez Mesho (2009-11-09 16:21)
Spoko tylko tylnie łapy wyszły jak z gumy.
A mnie się podoba
Fajnie Ci wyszła grzywka! ^^
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Pora na kolejną porcje tępej sztuki xD
O , to ja chcę nastolatka Simbę patrzącego z gniewem na Skazę
Podołasz?
http://img20.imageshack.us/img20/4915/pictureom.jpg
Może nie do końca o to co Ci chodziło, ale cośtam zrobiłem:P Skazę nie widziałem jak narysować :O
Dzięki Mesho! ;*
Wyszło bardzo ładnie , tylko Skaza troszkę przy kości
Ja zamawiam coś fajnego OK?
Ja zamawiam białą lwicę smutnie patrzącą w gwiazdy.
Zajmę się tym jako następne^^
Simba i Skaza...
Dobra...
Po 1. Który to który? O_O (aha, już widzę, Skaza ma brodę)
Najpierw Skaza :
1. Łeb jest za płaski. Nie ma zaznaczenia odcięcia między głową a pyskiem. W dodatku sam pysk jest zbyt okrągły. Skaza miał pysk szczupły i długi. Ogólnie, mimika Skazy jest zbyt....łagodna. Powinieneś zawrzeć choć odrobinę perfidności.
2. Łapy... - spróbuj rysować je odrobinę dłuższe i bardziej....elastyczne, że tak powiem - bo wyglądają bardzo sztywno. TYlna łapa jest stanowczo za gruba.
3. Tułów - Spasłeś troche tego lwa Skaza był chudy, to Mufasa był "pączkiem"
4. Ogon - Za krótki i zbyt sztywny. Mogłeś go po prostu położyć na ziemi (ogon) i zwinąć lekko. Wyglądałby naturalniej.
SIMBA :
Łeb jest za mały a pysk za duży. W dodatku grzywa nie wygląda jak grzywa Simby, raczej jak Kovu. (Doobra...grzywy sie nie czepiam już dalej....)
2. Łapy - Nie mam co do nich większych zastrzeżeń, poza tym, że lew tylna jest za krótka
3. Tułów - Jest stanowczo za krępy i krótki. Lew ma tułów długi i krótkie (ale nie ZA krótki łapy)
4. Ogon - Kiedy Skaza ma ogon za krótki, Simba zaś ma za długi, LOL
Pracuj, pracuj, Mesho
Dam Ci radę - czasem warto zerknąć, lub mieć nawet pod ręką - screeny, książki, cokolwiek związane z postacią, którą rysujesz, czy to Simba, czy Skaza czy Zazu.. Będziesz miał pewność, że nie robisz błędów w wyglądzie
Axel ja tak robię.A co do pracy mesho to Skaza rzeczywiście jakiś taki dziwny ale za to simba super
Dam Ci radę - czasem warto zerknąć, lub mieć nawet pod ręką - screeny, książki, cokolwiek związane z postacią, którą rysujesz, czy to Simba, czy Skaza czy Zazu.. Będziesz miał pewność, że nie robisz błędów w wyglądzie
A dzieńdobry xD Jakbym nie miał żadnych nawiązań to byłoby jeszcze gorzej xD A tak swoją drogą za ciężki ten Skaza był, miałem z nim nie lada zagwostkę xD
Axel napisał/a:Dam Ci radę - czasem warto zerknąć, lub mieć nawet pod ręką - screeny, książki, cokolwiek związane z postacią, którą rysujesz, czy to Simba, czy Skaza czy Zazu.. Będziesz miał pewność, że nie robisz błędów w wyglądzie
A dzieńdobry xD Jakbym nie miał żadnych nawiązań to byłoby jeszcze gorzej xD A tak swoją drogą za ciężki ten Skaza był, miałem z nim nie lada zagwostkę xD
Nikt nie powiedział, że Skaza jest łatwy do narysowania, ale też nie jest niemożliwy. W Twoim przypadku nie widać nawet, żebyś się przyglądał gdziekolwiek. Jest to ot, tak namaziany lew, i mamy sobie teraz wyobrazić, że to Skaza. Wierz mi, jest mnóstwo gorszych artystów, którzy jednak potrafią się przyłożyć do pracy, i choć grzywę zrobią charakterystyczną, lub szczupły pysk. I to już coś.
Axel ja tak robię.A co do pracy mesho to Skaza rzeczywiście jakiś taki dziwny ale za to simba super
No.....super to może nie, ale nie jest najgorszy
W Twoim przypadku nie widać nawet, żebyś się przyglądał gdziekolwiek. Jest to ot, tak namaziany lew, i mamy sobie teraz wyobrazić, że to Skaza. Wierz mi, jest mnóstwo gorszych artystów, którzy jednak potrafią się przyłożyć do pracy, i choć grzywę zrobią charakterystyczną, lub szczupły pysk. I to już coś.
Nie pozostaje nic innego jak przytaknąć. Od siebie tylko dodam że z tego co widziałem wcześniej to stać Cię na DUŻO więcej, i lepiej to wykorzystaj
Czasem warto "powisieć" nad kartką troszkę dłużej, albo odpuścić i skończyć kiedy indziej.
Mimo wszystko czekam tak samo jak reszta na kolejne prace !
"Nie wykonuję request'ów/art trade'ów/commission'ów"
Dziękuje Wam za motywacje, chociaż nie wiem czy nie przerzucę się na rysowanie czego innego co już tu z pewnością nie będzie pasowało. Następne postaram się zrobić od podstaw krok po kroku, teraz za bardzo czasowo nie wyrabiam (problemy w szkole:/) ale postaram się mimo wszystko.
Trzymam kciuki, żebyś się bardziej przyłożył, kiedy znajdziesz wolny czas
Powodzenia, mam nadzieje, że kolejna praca będzie bardziej warta oklasków.
... chociaż nie wiem czy nie przerzucę się na rysowanie czego innego co już tu z pewnością nie będzie pasowało....
Rysuj to co lubisz i na co masz ochotę. Rysując stylem "disneyopodobnym" Twoje prace będą podobne do niezliczonych setek ludzi którzy go używają, a lepiej wykazać trochę własnej inicjatywy (przynajmniej takie jest moje zdanie ) Niby część forum nosi nazwę "Fan Arty" ale zawartość jest jak widzisz mieszana.
Fakt Rysuj i pokazuj nam bo chodzi przecież o to abyś był coraz lepszy.....
Lew bogiem, ryk nałogiem, psoty zabawą, a plowanie podstawą
www.dwastada.pun.pl/forums.php
www.myspace.com/truechimera
www.myspace.com/elementofeternity
WIELKI POWRÓT.
Trzy ryski z 'durnym' podpisem xD
Jeden redraw Hyundai i30:
Przypadeczkiem trafiłem na takową stronnice z tutorialami.
http://archive.cardesignnews.com/studio … /index.php
Z braku laku coś nabezgroliłem. Jak przypadkiem zobaczyliście przestałem się ograniczać do tylko ołówka XDDD
I na tej samej zasadzie:
Niech się dzieje wola nieba xD
Ostatnio edytowany przez Mesho (2009-11-21 21:05)
Z nią się zawsze zgadzać trzeba
Rysuneczki bardzo mi się podobają A w szczególności Hyundai i30 ^^
Ja jakoś aut nie umiem rysować xD
Pierwszy szkic wyszedł Ci bardzo przyzwoicie. Jedyna rzecz której bym się czepił to tylne prawe koło (jest troszkę niekształtne), przednie nadkole (powinno być troszkę bardziej wypukłe oraz dłuższe ), dach powinien być zaokrąglony i pod nieco innym kątem. I to tyle z tych poważniejszych rzeczy. Reszta jest naprawdę świetna biorąc pod uwagę że to Twoje pierwsze rysunki samochodów, a to zdecydowanie dość trudny obiekt do narysowania. Mi zdarzyło się narysować samochód tylko raz i znam ten ból, wszystko musi być takie symetryczne i dopasowane - niemal jak wzory matematyczne (aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl...)
Ogólnie poradziłeś sobie bardzo dobrze ! :thumbsup:
Może gdybyś miał ochotę mógłbyś spróbować narysować prawdziwego potwora motoryzacji - Fiata 126 p
Przydała się co nieco stara dobra książka ^^ http://img688.imageshack.us/img688/7995/dsc01083pv.jpg
Puty co same profile, potem przejdę do czegoś trudniejszego xD
Nie tak dużo, ale myślę, że choć trochę ma z malucha: