Nie jesteś zalogowany na forum.
Dobra, poryczałam się.
Kiedy?
Ano, przy transformacji.
Kiedy spotkali się bracia.
Kiedy Kenai zdecydował się zostać niedźwiedziem -polączone dłonie, gdzie jedna jest ludzką, a druga staje się niedźwiedzią łapą...
Śliczne.
w tych samych mometach sie poplakalam ;D
wężowa mama
Tak, to też było śliczne...
No a piosenkę śpiewał Marcin z ...... Boysów, LOL.
Serio? Nie wiedziałam xD
Hmm...ja się wzruszyłam wtedy przy transformacji To naprawdę było piękne ^^
Szkoda , że już takich bajek nie robią ;/
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
A okazuje się, że wracają do klasycznej animacji:
http://www.filmweb.pl/f375719/Ksi%C4%99 … BBaba,2009
A naj... fragmenty wypisały już Axel i Kiara:
Ano, przy transformacji.
Kiedy spotkali się bracia.
Kiedy Kenai zdecydował się zostać niedźwiedziem -polączone dłonie, gdzie jedna jest ludzką, a druga staje się niedźwiedzią łapą...
jak przyznał się Kodzie, że zabił jego matkę...
zgadzam się z nimi w 100%
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Natomiast ja się zgadzam z Nitrolem. To było dwa najsmutniejsze momenty. Tą bajkę pamiętam doskonale, gdyż byłam, na niej w kinie.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Smutne było kiedy Kenai zerwał ze swojej szyi ten talizman czy coś i rzucił go w palenisko.
Nigdy nie zapomnę smutnej twarzy Tanany.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
@Amstazu tak mnie tez strasznie uderzyl ten moment.
Poryczalam sie przy tej staruszce.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
Mnie bardzo wzruszył ( nie kłamię ) moment, kiedy Kenai wyznaje prawdę Kodzie, a w tle jest piosenka "Już nikt, już nic" śpiewana przez Mariusza Totożko. Ten fragment bardzo utkwił mi w pamięci i przysiągłem sobie, że kiedyś zrobię do niego fandub. Ten fragment jest naprawdę wspaniały. A z resztą...co lepiej odda piękno tej sceny niż zobaczenie jej http://www.youtube.com/watch?v=oTHwXznxrtE
Wspaniałe
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
Mi najbardziej podobał się moment transformacji. Na drugim miejscu jest moment, w którym mówi prawdę Kodzie.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Z części drugiej kocham piosenkę na pożegnanie "To będę ja"... taka krótka i treściwa i wzrusza mnie za każdym razem.
Mnie bardzo wzruszył ( nie kłamię ) moment, kiedy Kenai wyznaje prawdę Kodzie, a w tle jest piosenka "Już nikt, już nic" śpiewana przez Mariusza Totożko. Ten fragment bardzo utkwił mi w pamięci i przysiągłem sobie, że kiedyś zrobię do niego fandub. Ten fragment jest naprawdę wspaniały. A z resztą...co lepiej odda piękno tej sceny niż zobaczenie jej http://www.youtube.com/watch?v=oTHwXznxrtE
Wspaniałe
Nie rusza mnie, nawet nie uroniłam jednej łzy. Obejrzałam wszystkie części Mój brat niedźwiedź i Król Lew i ani razu nie uroniłam nawet najmniejszej łezki, nawet nie poczułam wielkich emocji. Po prostu siedziałam spokojnie i gapiłam się w ekran.
Wynik psychotestu MLP: AppleJack - Jesteś niezawodna i pracowita, chociaż bardzo uparta. Nie masz problemu z ubrudzeniem się i wpadasz w konsternacje, kiedy musisz założyć coś ładnego. Jesteś usposobieniem uczciwości.
ZIRA FAN
Darkness napisał/a:Mnie bardzo wzruszył ( nie kłamię ) moment, kiedy Kenai wyznaje prawdę Kodzie, a w tle jest piosenka "Już nikt, już nic" śpiewana przez Mariusza Totożko. Ten fragment bardzo utkwił mi w pamięci i przysiągłem sobie, że kiedyś zrobię do niego fandub. Ten fragment jest naprawdę wspaniały. A z resztą...co lepiej odda piękno tej sceny niż zobaczenie jej http://www.youtube.com/watch?v=oTHwXznxrtE
WspaniałeNie rusza mnie, nawet nie uroniłam jednej łzy. Obejrzałam wszystkie części Mój brat niedźwiedź i Król Lew i ani razu nie uroniłam nawet najmniejszej łezki, nawet nie poczułam wielkich emocji. Po prostu siedziałam spokojnie i gapiłam się w ekran.
No cóż, tak bywa. Można to uznać za zaletę lub za wadę
Mnie osobiście tak scenka "dotyka".
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
Najsmutniejszy: to moment transformacji Kinaia w niedźwiedzia, podczas której w tle leci taka przejmująca muzyka i pojawiają się zwierzęta, które wyginęły.
Najpiękniejszy: scena końcowa, w której Kinai zostaje przemieniony z powrotem w niedźwiedzia i wstępuje do tej wioski jakby.
Mi najbardziej podobał się moment transformacji. Na drugim miejscu jest moment, w którym mówi prawdę Kodzie.
Przy tej piosence się popłakałam.
Ale dawno temu to było, więc serio, płakałam.
Nic mnie nie ruszyło, ale w pamięci najbardziej zostało mi jak Kinaj wyznaje Kodzie, że zabił jego matkę. Ten fragment utkwił na zawsze w mojej głowie, mimo tego,_że podczas oglądania nic sobie z tego nie robiłam.
// Spacja po przecinku. ~ Nalimba //
Ostatnio edytowany przez Nalimba (2013-08-28 15:16)
Wynik psychotestu MLP: AppleJack - Jesteś niezawodna i pracowita, chociaż bardzo uparta. Nie masz problemu z ubrudzeniem się i wpadasz w konsternacje, kiedy musisz założyć coś ładnego. Jesteś usposobieniem uczciwości.
ZIRA FAN
Moim ulubionym momentem jest przemiana Kinaja w niedźwiedzia - ta animacja i muzyka.
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
Ja się na żadnej scenie nie popłakałem. Ale nie da się ukryć, że te właśnie sceny były wzruszające.
Jeśli chodzi o transformację, to miałem na myśli tą pod koniec. Ona jest bardzo wzruszająca. Za to ta transformacja na początku robi bardzo duże wrażenie. Dodatkowo dużą rolę tu odgrywa dopracowana grafika oraz muzyka.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk