Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Serial amerykański animowany zrobiony częściowo na rodzaj anime.
"Niegdyś istaniły cztery pokojowo nastawione narody: Naród Ognia, Powietrza, Wody i Królestwo Ziemi. Lecz, gdy Naród Ognia zaatakował wszystko runęło. Katara wraz ze swoim bratem Sokką znajdują nowego Awatara, gdyż stary, gdy był najbardziej potrzebny zniknął. 12-letni Aang dowiaduje się, że to on jest kolejnym Awatarem
i musi nauczyć się wszystkich rodzajów magii (ziemi, wody, powietrza i ognia). W czasie nauki Aang, Katara i Sokka przeżywają różne czasem zabawne przygody i poznają nowych ludzi: Księcia Zukko (niegdyś chciał zgładzić Aanga) Toph (nie widomy mistrz magii Ziemi), itp..."
Więcej info można znaleźć: http://pl.wikipedia.org/wiki/Awatar:_Legenda_Aanga.
Tekst chciałam zrobić na podstawie prologu, ale zapomniałam go.
Ostatnio edytowany przez Koy (2012-02-13 15:02)
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Fajna bajka, o ile się nie mylę wciąż leci czasami na Nickelodeon. Kieeedyś, dawno temu obejrzałem wszystkie odc.
To o Toph i Zuko jest już samo w sobie lekkim spoilerem xD Przecież o Toph nie dowiadujemy się zbyt szybko, co dopiero Zuko.
Pusto.
Tak leci wieczorem nie pamiętam dokładnie o, której ale koło 9.00.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Fajna bajka ja ją tez w całości obejrzałam. Podoba mi się Zuko jest zabawny w swoim zachowaniu.
Dawny nick: Ashley/Lady
Ja obejrzałam wszystkie odcinki 6 razy. Uwielbiam Aanga i chcę się zapytać, co sądzicie o Zutarze?
//Niepotrzebna spacja i duża litera skasowane. ~W.//
Ostatnio edytowany przez Waterkill (2014-01-24 19:36)
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Też oglądałam. Sokka mój mistrz (m.in. sok z kaktusa )
Tak, ten sok z kaktusa mnie powalił.
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Kocham tą bajkę, teraz jest również "Legenda Kory". Hm, lubię bardziej Legendę Anga, tak jakoś, nie wiem czemu. Ale bardzo to lubię
Tutaj każdy z nas
swe odnajdzie miejsce
a krąg życia, krąg życia niech trwa!
Też oglądałam, obie serie, i bardzo podoba mi się historia Aanga, choć i Legenda Korry ma swój urok. Choć wiele traci przez to, że używana jest już technika w tym świecie.
A co, nikt nie wspomnial o filmie... Tez byl niczego sobie, choc tylko jedna czesc..
Wielki powrót
Właśnie dlatego nikt go nie zauważa bo nawet jakby nie został skończony. Nie domknęli nawet 1/4 pierwszej serii. A nie uważam, żeby był zły. Po prostu nie zdobył popularności i nie będą go kontynuować, szkoda. Tak jak Eragona (choć ten został już źle zrobiony wg mnie).
Mi tam sie podobal ten film.. Chcialabym, zeby powstaly dalsze czesci.. No. Chyba ze one juz sa, a ja po prostu tego nie zauwazylam.
A co do eragona, to on wedlug mnie byl fajny. Gdyby mieli zrobic cala ksiazke pierwsza na film, to by pewnie trwal trzy razy dluzej.. Tak zle i tak niedobrze.. Ale o tym, to nie tutaj...
Wielki powrót
Nie, nie ma kolejnych części filmu.
Za to przymierzam się do ponownego obejrzenia serialu. Wypiszę sobie odcinki które są wypełniaczami nieistotnymi dla fabuły i wam zapodam, jakby ktoś też chciał oglądać, a szybko przebrnąć.
Niektórzy stronią od przydługich seriali, ale z kolei długość "Aanga" jest dla mnie zaletą w stosunku do "Korry" po której czułam niedosyt.
Strony: 1