Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
"Akcja filmu toczy się 2 tysiące lat temu, podczas najazdu Hunów na Chiny. Główną bohaterką jest młoda dziewczyna o imieniu Mulan. Kiedy jej schorowany ojciec dostaje wezwanie do wojska, dziewczyna postanawia uciec z domu i udając mężczyznę stawić się zamiast niego. Duchy przodków rodziny, chcąc ratować jej honor, przydzielają Mulan opiekuna - Wielkiego Kamiennego Smoka. W wyniku nieszczęśliwego wypadku pomnik smoka zostaje zniszczony przez Mushu - miniaturowego smoka, byłego strażnika rodziny. Wyrusza on na pomoc Mulan, jednocześnie planując podstęp, dzięki któremu powróci na miejsce strażnika rodziny. W krytycznym momencie, podczas ataku Hunów, Mulan w brawurowym akcie odwagi ratuje wszystkich żołnierzy, włącznie z ich przywódcą - kapitanem Shangiem. W czasie walki z wodzem wroga Mulan zostaje ranna, a badający ją lekarz odkrywa prawdę o jej płci. Niepisaną karą za podszywanie się jest śmierć, ale kapitan daruje jej życie w podzięce za ratunek. Wojsko wyrusza w podróż powrotną do pałacu cesarskiego, zostawiając Mulan samą w górach. Jest ona świadkiem, jak spod zasp śniegu wyłaniają się resztki wojska Hunów, które przeżyły lawinę. Mulan rusza do pałacu cesarskiego, gdzie ratuje cesarza, czym przywraca honor swojej rodzinie i sobie." //Wikipedia//
Moim zdaniem jest to naprawdę bardzo fajny film. Fabuła wciąga, a piosenki są niesamowite! Od zawsze lubiłam Mulan. Cenię ogromnie naszego Mushu - Jerzego Stuhra. A jak Wam podoba się ten cudny film?
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Bardzo przyjemna animacja, fajnie odwzorowana (przynajmniej dla kogoś kto mało się na niej zna) epoka, świetny dubbing, fajne gagi. I chyba najgorszy sequel ze stajni Disney'a... (moim zdaniem).
Jutro na Polsacie będzie można obejrzeć Mulan o godzinie 10:45. W niedzielę będzie powtórka o 9:45. Zachęcam do oglądania, bo naprawdę warto!
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Dobrze, że przypomniałaś. Jeszcze tego nie oglądałam, więc jutro będę miała okazję
Mi się ten film podobał. Fabuła ciekawa, muzyka (w szczególności podczas sceny "zmiany płci" (xd). Za to moją ulubioną postacią był ten smok, co tam jej towarzyszył.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
@FireLion: Muszu on się nazywał.
Swoją drogą taka rozkmina... gędery w filmie Disney'a ... dziwne, że Ci od satanizmu się tego nie przyczepili .
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2014-06-15 21:44)
Ja też ostatnio oglądałam "Mulan" , a również "Mulan 2" i muszę przyznać, że obydwa filmy są genialne. Teraz codziennie słucham "I'll make a man out of you"/"Zrobię z was mężczyzn". Genialna piosenka.
Wielka fanka Warrior Cats!
Postacie: Waveforce (normalne wątki), Samanva Blirit(schizy)
Sygnaturka by Kreszer
Strony: 1