Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Na forum MLK znalazłem ciekawe spostrzeżenie dotyczące KL2:
http://www.mylionking.com/forum/viewtop … =32&t=8778
ciekawe - mimo niskiego budżetu KL2 twórcy zadbali o taki szczegół, niewidoczny przecież przy zwykłym oglądaniu filmu.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
//Scal posty, zanim admin zauważy//
Trzeba uważnie oglądać moim zdaniem.
Widać jego łzy przez króciutką chwilę sekundę przed powiedzeniem - SKAZA!!!
Zupa kapusciana wiatr
Z jakiego to momentu?
//To się zaczyna robić nieznośne...//
Lubię Skazę
Scena koszmaru Simby z KL2
//Zaczynaj zdanie dużą literą//
Mi się podoba, że postacie z KL płaczą. Podoba mi się lekkie uczłowieczanie ich, lecz mimo to i tak przeważa ich "lwowość"
Dokładnie, dzięki częściowej antropomorfizacji (większej niż mowa ) są nam bliżsi, ale z drugiej nie jest to takie anthro w stylu ciało człowieka + głowa zwierzęcia (co nie zawsze jest złe, ale nieraz w kreskówkach wychodzi idiotycznie).
Czy to nie jest ten moment kiedy Kiara mówi mu 'Oni,my ?! Popatrz tylko, jakie widzisz różnice?' Twarz Simby się rozjaśnia.
[you] grozisz mi ?! Nie ? To fajnie.
Lew ma, wiadomo, pazur lwi,
Lew sobie z wszystkich wrogów drwi.
Bo jak lew tylko ryknie,
To wróg natychmiast zniknie.
ryyk :kwow: = :krzyk: :oczy: :wsciekly: :sparta: :wytrzeszcz:
Avek mojego autorstwa
aaa jaki wstyd facepalm podobne ujęcie.To dlatego ma niebieską poświatę i całość układa się w perfekcję.Simba płacze ,bo przypomniał sobie scene z dziećństwa.
Ostatnio edytowany przez Naj.Fanka.KL (2011-10-25 23:14)
[you] grozisz mi ?! Nie ? To fajnie.
Lew ma, wiadomo, pazur lwi,
Lew sobie z wszystkich wrogów drwi.
Bo jak lew tylko ryknie,
To wróg natychmiast zniknie.
ryyk :kwow: = :krzyk: :oczy: :wsciekly: :sparta: :wytrzeszcz:
Avek mojego autorstwa
W śnie był przywódcą stada z duszą małego lwiątka.
I rzeczywiście niewidoczne, nie dojrzałbym za Chiny Ludowe nawet. Klatki lecą szybko, a kreska łez cienka...
Ostatnio edytowany przez Dreamer (2011-11-09 06:32)
Przeciez przez chwile musiala mu przeleciec ta mysl: Strata ojca. Taki maly szczegolik i od razu mozna pomyslec: Przypomnial sobie. Pamieta ten bol. Naprawde wspanialym posunieciem bylo wstawienie tego. Takie wspomnienie.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
Wcale nie dziwię sie, że uronił łzę. Przypomniała mu się scena z dzieciństwa, śmierć ojca na którą musiał patrzeć i nie mógł nic zrobić, aby to powstrzymać.
Za ciebie i mnie..Na krzyża ramionach...Rozpięty był on pan i król...Człowiekiem się stał...I jak człowiek skonał...Z miłością zniósł strach i ból...Każdy grzech...Na krzyżu spłacił...Swoją krwią
Taka jest prawda!
I tutaj dbałość o szczegóły jest taka, jaka powinna być w filmie tego typu. Niby są to jakieś niepotrzebne, prawie niezauważalne rzeczy, a jednak wywierają jakiś wpływ na widza. Są jak 0,3 brakujące do 99,7. Bez nich całość nie była by pełna, widz miałby wrażenie, że "czegoś" tu brakuje. Brawa dla rysowników, niezaprzeczalnie wykazali się tu zdrowym perfekcjonizmem
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
A mnie zastanawia jedno. Czemu zadbali to taki mały szczegół, a zapomnieli o wielu innych większych "szczegółach" ?
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Zespoły często się zmieniały... widać do robienia tej sceny przydzielili artystę, nie rzemieślnika... kogoś komu faktycznie zależało na zrobieniu czegoś niezłego, a nie odpukania swojej roboty "na odwal się".
Wybaczcie, że w temacie o KL2 ale nie chcę zakładać tego samego wątku w KL1
A więc: http://pridelands.eu/hd/image7470.html
Czy też uważacie że to są łzy?
Żyj tak, aby twoja wolność nie była więzieniem...
Kurcze, zauważyłem to dawno, ale nie wiedziałem, że to coś wyjątkowego !
Dbałość o szczegóły twórców jest niewiarygodna. Widać...widzą, że nawet te niewidoczne szczegóły bardzo zmieniają przekaz, za to wielki plus !
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
Strony: 1