Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Gdy Timon i Pumba odgonili sępy zauważyli Simbę, ale gdyby go nie zauważyli, albo zostawili by sępy w spokoju? Jak myślicie co by się działo dalej?
Według mnie sępy by zadziobały na śmierć Simbe - to jest 1 opcja
A druga to Simbe mógłby znaleźć Rafiki, który mógłby go lepiej przygotować do bycia królem, ale też by w dżungli nie spotkał Nali
.
A wy co o tym myślicie?? 
Hmm... ja jestem ciut pesymistyczny... Simbę uratowali w ostatniej chwili. Sępy by zaraz wróciły i go zadziobały... a co tam Rafiki to by robił to nie wiem... raczej byłby zajęty pocieszaniem lwic po śmierci Mufasy, ewentualnym pogrzebem... wymuszoną przez Skazę wielką koronacją itp. itd.
1) Simba stałby się obiadem dla sępów.
2) Pumba stałby się obiadem dla Nali.
3) Timon stałby się obiadem dla węża.
A Rafiki na pewno by nie pomógł Simbie bo przecież ten zginął według słów Skazy 
Lepiej żałować podjętych decyzji niż decyzji, które należało podjąć.
Bo w życiu liczą się głównie decyzje, a nie posiadane doświadczenie.
Zgadzam się z Feo - na dodatek wszyscy na Lwiej Ziemi by pomarli z głodu :onie:
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Jak dla mnie to przecież jest bajka xD
Chociaż w tym momencie ciężko by było z nim, po raz pierwszy w życiu będę optymistyczny i przypuszczam że byłoby tak:
Sępy zauważyłyby że jeszcze żyje i odleciałyby na jakiś czas, Simba resztką sił doczołgał by się do dżungli i napił (parę dni zapasu) aż w końcu spotkałby się z Pumbą i Timonem. jeżeli bez nich całkowicie to już nie wiem xD
Pusto.
Simba umiera, Nala zabija Pumbę, Timon nie potrafiąc sobie poradzić również pewnie ginie, Skaza, Zazu, lwice i hieny giną z głodu... Zazu być może wcześniej zostaje zjedzony. Nala może przeżywa, może nie... Rafiki opuszcza Lwią Ziemię... po prostu najgorszy możliwy scenariusz.
A gdyby simba pobiegł w inną stronę?
Ciekawe kogo by spotkał i co by się dalej wydarzyło
'Jeśli masz siłę, w końcu staniesz się samotny, a w ostateczności arogancki. Nawet jeśli byłeś wszystkim czego ludzie życzyli Ci od początku." -Itachi Uchiha :o
Komiksy nie są kanoniczne, ale w "Nowym Bracie Simby" "niedaleko", "po drugiej stronie gór" żyło stado Malki.
Ale nie sądzę, nawet gdyby było wspomniane w filmie, by Simba tam pobiegł. W końcu on chciał się udać "donikąd".
Moim zdaniem,gdyby sępy dziobałby by Simbę,poczuł by to i by się zbudził. Później doczłapał by się dalej,a w najgorszym przypadku skonałby.
//Co myślicie nad przeniesieniem postów do :Co by było gdyby: Pytania dotyczące KL1?//

Sprawa jest prosta - gdyby Timon i Pumba nie uratowali Simby, młody bi zginął. Jak nie przez zadziobanie przez sępy to z wycieńczenia... I na tym by się mogło skończyć 
"The past can hurt.
But the way I see it,
you can either run
from it, or learn from it."
Ale nawet, jakby go uratowali, to rozwijającego się młodego lwa nie nakarmiliby przeróżnej maści robakami, a nawet jeśli, to nie byłby silnym, młodym lwem. Zawsze się nad tym zastanawiałam, jak to było możliwe, że Simba był taki silny po tych robakach.
To proste :
Śmierć Simby > Skaza rządzi LZ > Nala nie wychodzi za mąż za Simbę > Nie ma Kiary > Nie ma KL2 > Nie ma tego forum > Nie ma Nita , Kiary 0 i Iba = Nie byłoby nas tu .

Mów mi Derp lub Młoda .
Kiaro , chodzi o to , że gdyby nie było dwójki nie byłoby tu większości tematów , a forum by na tym trochę straciło :p

Mów mi Derp lub Młoda .
Lizzey! Robaki mają dużo białka. Oglądałeś kiedyś Szkołe przetrwania z Bear Gryllsem?
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Już taki jestem zimny drań
Jak to co by się stało? Simba ginie na pustyni, Skaza króluje sobie i wszyscy umierają z głodu.
![]()
![]()
![]()
![]()
Chyba nie do końca zdawałam sobie sprawę z tego, jak wielki wpływ na cała historię mieli Timon i Pumba.
A zgodnie z tym, co sami piszecie, są wielkimi bohaterami - bo gdyby nie oni prawdopodobnie nie udałoby się uratować Lwiej Ziemi.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."

"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Sprawa prosta- Simba umrze, Pumba też.
//Polskie znaki!
~L.//
Dawny nick: Tanabi.
Mam pozwolenie na pisanie w grze inaczej niż w regulaminie.
Jest wiele scenariuszy:
1. Simba moglby zostac rozszarpany przez ptaki.
2. Simba moglby umrzec tam w suszy.
3. Simba moglby sie przebudzic i sam isc do dzungli Timona i Pumby, a oni mogliby potraktowac go inaczej.
4. Moglby umrzec, a dopiero potem zostac znaleziony przez Timona i Pumbe ale to chyba byloby zbyt mroczne.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
Mi się wydaje, że:
Sępy by zjadły Simbę.
LS rządziłby Skaza i było by jeszcze gorzej, bo Simba by nie mógł poprawić sytuacji.
Nala nie urodziła by dziecka Simbie.
Ród Simby by wyginął.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
To, że nie zostało coś pokazane w filmie nie znaczy, że nie mogło się wydarzyć.
Co gorsza mogłoby dojść do sceny zaprezentowanej w musicalu, kiedy biedna Nala jest napastowana przez starego zboka.
To, że nie zostało coś pokazane w filmie nie znaczy, że nie mogło się wydarzyć.
Rany... właśnie sobie wyobraziłem jak on się do niej przystawia... a potem daje jej wybór: albo on, albo hieny... brrr.
Chociaż tyle, że już była dorosła i on nie popełniłby pedofilstwa.
Ale jak się naczytałam fanficków to fani lubują się w koncepcjach, że Skaza przystawił się po kolei do całego swojego haremu i dalej nie miał syna.
Biedne lwice. :<
Może całą energię zużywał na hienach, które potomstwa dać mu (raczej) nie mogły? ... Wiem to był dziiiiwny pomysł...
Strony: 1