Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Udało mi się wejść w posiadanie KL na VHS:
VHS WDC 2977 / VHS WDC2977
Król Lew - VHS:
Etykieta VHS Króla Lwa:
Król Lew - okładka VHS:
Walt Disney
CLASSICS
Król leWPocząwszy od zapierających dech w piersi afrykańskich plenerów, aż po poruszający do głębi finał, "Król Lew" triumfuje jako największe osiągnięcie w historii animacji.
Jest to opowieść o wielkiej miłości między dumnym władcą zwierząt - lwem Mufasą, a jego naiwnym i ciekawskim synem Simbą, który zmuszony jest do zaciętej walki o swoje miejsce w stworzonym przez naturę, wielkim "Kręgu Życia".
Zaprzyjaźniony z grupą przesympatycznych postaci, Simba doświadcza wielu niezapomnianych przygód i stawia czoła przeróżnym niebezpiecznym wyzwaniom. Lecz zanim zajmie należne mu miejsce króla zwierząt, musi pokonać swój strach i stoczyć zaciekłą walkę ze złym i chciwym wujkiem Skazą.
Wspaniała uhonorowana Oscarem, ścieżka dźiwękowa autorstwa Hansa Zimmera (muzyka) i Tima Rice'a (teksty piosenek z cudownym utworem Eltona Johna, który także zdobył Nagrodę Akademii! Błyskotliwy humor, wartka akcja i wzruszająca fabuła tej historii o dojrzewaniu, zrealizowanej w legendarnym studiu Disneya, sprawią, że przeżyjesz niezapominane chwile w świecie nieokiełznanej afrykańskiej przyrody, po mistrzowsku wykreowanym przez animatorów.
Zeskanowałem, bo w sieci brakowało tego w dobrej jakości.
Więc zakładam temat... nostalgiczny, po prostu - do wspominek.
Ostatnio edytowany przez Nit (2013-12-05 13:36)
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Ta okładka jest (dla mnie przynajmniej) jedyną słuszną okładką dla KL1.
Jest fajniejsza od zagranicznych okładek VHS dzięki tej ciepłej kolorystyce, a pojedyncza scena z filmu (przynajmniej w mojej opinii) nadaje się na okładkę bardziej niż kolaż kilku artów (patrz okładka DVD).
Pamiętam, że to miałem, ale rodzice wyrzucili to robiąc "wielką czystkę" wśród kaset. Stwierdzili, że to przeżytek i już nikt tego nie używa...z kolei na DVD nie kupią, bo ( według nich ) po co marnować pieniądze. Ta logika dorosłych
Co do okładki to zgadzam się z przedmówcą, chociaż mogli ją trochę przyciemnić i zwiększyć kontrast o jakieś 10%.
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
DK, to nieciekawie masz pod tym względem. Co oryginał to oryginał przecież.
Mnie natomiast zastanawia jedno:
Czemu na tej kasecie Skaza jest nazwany "wujem" ?
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Bo wujek to poprawne określenie zarówno na brata ojca jak i matki (choć kiedyś było inaczej).
Stryjek z kolei to zawsze brat ojca.
A więc każdy stryjek jest wujkiem, ale nie każdy wujek stryjkiem.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Strony: 1