Nie jesteś zalogowany na forum.
Matka Mufasy i Taki, żona Ahadiego. Co o niej sądzicie?
Kocham Cię Himsi...
Uh, ah, ih... trudno o niej cokolwiek sądzić. O ile dobrze zrozumiałam opowiadanie, w której była o Uru wzmianka to pomagała w odnalezieniu wody. Właściwie to fani wdmuchali w nią życie. Czy cosś więcej o niej wiecie?
Ostatnio edytowany przez Sufuria (2011-11-05 22:14)
PS: Brak polskich literek.. jakby, co
Trudno cokolwiek mówić, jest przedstawiana jako lwica, do której podobny jest Skaza. Troskliwa i dobra matka.
Cudowna królowa. Po prostu ja kocham :love: Zawsze chciała dobrze dla Taki...
Dawny nick: Tanabi.
Mam pozwolenie na pisanie w grze inaczej niż w regulaminie.
Bardzo ładna. Ahadi miał dobry gust. Poza tym bardzo troskliwa matka i królowa.
Ona jest moją najulubieńszą nieprawdziwą postacią, więc dlatego chciałam być podobna do niej. Ja myślę, że jest spokojna i ona omal nie zabiła swojego męża kiedy on zrobił Tace/Skazie bliznę.
Ostatnio edytowany przez Karinda (2012-04-12 20:06)
Av by Madame Carotte
Na FH gram pod 4 osobami: KarindaPL[normalna],KarindaPL[ze skrzydłami],Karin[Strasznie mała] i Karinda[z ranami na ciele].
[you], Przyjaźń jest potężna ponad wszystko.
Zapraszam na moje forum o KL!
Zapraszam na moje forum o Psach i Kotach!
Zapraszam na największe Polskie Forum o Kung Fu Pandzie!
Właściwie to nic o niej nie słyszałam, zanim nie znalazłam jednej świetnej galerii na Deviantarcie. Od tamtej chwili zawsze wyobrażałam sobie Uru (i Ahadiego) tak, jak autor to przedstawił... Mam nawet linka: http://djcoulzanimalsonly.deviantart.co … y/11980207
Megamega sympatyczna postać - nie wiem, jak lepiej ją opisać!
Gołębie serce. Lwia dusza. Grrrau.
Przeszłość, młodość Obeca sygna by Sachara, avatar by Vita - THX
500 postów -> 09.06.2012
Tak, Laini. Też widziałam te ilustracje i również wyobrażam sobie Uru i Ahadiego w ten sposób. A pro po tematu znalezienia przez nią wody, zauważyliście podobieństwo jej zachowania do Mohatu z "Najjaśniejszej Gwiazdy"? Mohatu też wyruszył na poszukiwanie lepszych terenów, obfitujących w wodę i pożywienie.
"Każdy człowiek jest jak Księżyc.
Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu."
~Mark Twain
Są 2 najbardziej rozpowszechnione wersje wyglądu tak Uru jak i Mohatu, jedna bardziej fanowska - właśnie od DJ Coulz i druga (u Ahadiego) zaczerpnięta z książeczki z serii TLK:6NA.
Mało kto wymyśla nowy wygląd bo ten bardzo się przyjął.
Co tu można o niej ciekawego powiedzieć?
Może to, że nie wypowiedziała nigdy żadnego słowa (niemowa ), jej wygląd nie jest nigdzie pokazany (jest tylko opisany), nie jest znany jej charakter.
I tyle o niej wiem.
I zastanawia mnie to, czemu większość osób twierdzi, że pochodzi ona ze Złej Ziemi.
Ostatnio edytowany przez Fantlk (2013-07-23 14:21)
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Ja słyszałam, że Uru jest córką Mohatu, a Ahadi pochodzi za Złej Ziemi. [W taką wersję wierzę.]
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Według mnie ona jest wspaniała, już dawno znalazłam o niej komiks, znajdziecie go tutaj
czasyprzedsimbom.blog.pl/2013/11/11/narodziny-uru/
to jest początek, potem jest ciekawiej, wróćmy do Uru, ja ją lovciam
//A wielka litera to gdzie? ~FL//
Ostatnio edytowany przez FireLion (2014-04-14 17:59)
możesz mi zaufać, jestem dosłownie jak lew najważniejsza jest stado
P.S.Moja kuzynka Claudia dała mi to konto,bo twierdzi że król lew jej się znudził i teraz jestem ja.Mam proźbę,usuńcie to co ona dodała bo ja dopiero zaczynam.
A ten komiks to nie jest oficjalny, tylko fanowski.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Jej, komiks.
Moge dać tu jego linki tak pojedynczo ?
A nie że trzeba go szukać.
możesz mi zaufać, jestem dosłownie jak lew najważniejsza jest stado
P.S.Moja kuzynka Claudia dała mi to konto,bo twierdzi że król lew jej się znudził i teraz jestem ja.Mam proźbę,usuńcie to co ona dodała bo ja dopiero zaczynam.
Bardzo lubię ją za to, że troszczyła się o Takę, który był odsunięty na bok przez ojca. Niewiele o niej wiadomo, więc tylko to mogę napisać.
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Nobody loved me, there's the rub, not even as a cub
What did my brother have that I don't have?
To jest fragment piosenki ''The Madness of King Scar'' z musicalu Król Lew. Skaza ogólnie czuł się niekochany, traktowany gorzej od brata i te wszystkie teorie "Ahadi był zły i okrutny dla Taki, a Uru troskliwa i dobra" do mnie nie trafiają. Myślę, że oboje starali się być dobrymi rodzicami, ale Takę/Skazę tak zżerała zazdrość że jego brat zostanie królem, że w ogóle nie dało się do niego dotrzeć.
Nie wierzę też, że pochodzi ze Złej Ziemi, ponieważ tamtejsze stado powstało dopiero po śmierci Skazy. Żaden lew nie chciałby żyć z własnej woli w takim miejscu. Możliwe, że pochodziła z zupełnie odmiennego stada, ale równie dobrze mogła być Lwioziemką.
Widziałam teorię, że to ta ciemna lwica w tle:
Ale ja sądzę, że to raczej córka/kuzynka Skazy, bo on sam był już wtedy niemłody, więc co mówić o jego matce.
Raczej nie mamy wielu informacji o samej matce, ale mamy info o jego dziadku Mohatu.
Widać że sam był dość ciemny, więc jest szansa, że Uru była jego córką, a nie synową, bo Ahadi był dość jasny, więc być może to on był "przybłędą" na Lwiej Ziemi.
Ja uważam, że Uru była córką Lwiej Ziemi i była dla Skazy dobrą matką.