Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Głównym bohaterem jest obdarzony nadludzką siłą Herkules, młodzieniec żyjący pośród zwykłych śmiertelników, który dowiaduje się nagle, że jego ojcem jest sam Zeus - najpotężniejszy z wszystkich greckich bogów. Aby powrócić na Olimp, Herkules musi udowodnic, że jest godnym swego boskiego rodowodu. Wyrusza więc z wiernym Pegazem na poszukiwanie filokteta - legendarnego trenera herosów. Dzięki jego naukom zdobywa sławę dokonując wielu bohaterskich czynów. Podczas wypraw poznaje piekną Megarę, w której zakochuje się bez pamięci. Wkrótce jednak Herkules wpada w sidła swego nikczemnego wuja Hadesa - władcy podziemnego świata, który szykuje sie do obalenia Zeusa. Wszyscy są bezsilni wobec mocy przebiegłego niegodziwca. Jedyna nadzieja w Herkulesie. Jednak dopiero gdy nasz bohater odkrywa, że w walce złem, nie siła mięśni jest ważna, lecz czyste i dobre serce, udaje mu się położyć kres niecnym planom Hadesa i zasłużyć na miano prawdziwego herosa, a tym samym na godne miejsce obok olimpijskich bogów.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Fajna bajka, a nawet jedna z lepszych, ale niezgodna z prawdziwą mitologią.
Hades jest fajnym czarnym charakterem.
Rzeczywiście mu trochę brakuje, ale wcale nie tak dużo! xD
Hades jest moją ulubioną postacią w tym filmie, normalnie uwielbiam go, jego teksty i jego pomysły ;D
Na podium najlepszych Disny'owskich czarnych charakterów jest u mnie na drugim stopniu
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Hades to prawdziwy wymiatacz Faktycznie, to on jest jedną z lepszych postaci w filmie.
Co do mitologii, to nie jest to ani pierwsza ani ostatnia rzecz, którą nagiął Disney ^ ^
A kto jest w takim razie na pierwszym miejscu, Lori?
Świetny film. Mój trzeci ulubiony film Disney'a Hades po prostu zwala z nóg swoimi tekstami "Kto mnie zgasił?" xD Mój ulubiony czarny charakter disneyowskich bajek.
Jedna z moich ulubionych bajek
Zawsze bawiło mnie zachowanie Hadesa i jego podwładnych , którzy w niektórych sprawach zachowali się dziwnie i mieli zaczapsite teksty .
"Kto tu jest gładki jak gladiator? HER-KU-LES!"
Uwielbiam ten film. Ogromnie podobają mi się w nim piosenki. Nasz dubbing jest wspaniały! Bardzo lubię Hadesa, to jeden z mych najukochańszych czarnych charakterów.
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Też fajny, ale wg mnie daleko mu do jednego z moich ulubionych. Sam nie wiem czemu .
Zastanawia mnie, czemu tutaj Herkules jest synem Zeusa, skoro w Herkulesa wierzyli Rzymianie, a w Zeusa Grecy. Greckim odpowiednikiem Herkulesa powinien być Herakles.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Strony: 1