Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Nad średniowiecznym Paryżem góruje katedra Notre Dame. Lalkarz Clopin śpiewa piosenkę o losach Quasimodo, tajemniczego dzwonnika z Notre Dame. Quasimodo jest dzieckiem cyganki, która zginęła z ręki okrutnego sędziego, opętanego ideą oczyszczenia miasta z wyrzutków. Kaleka znalazł schronienie w katedrze, ale jego opiekun zabronił mu ją opuszczać. Młody chłopak marzy jednak o życiu między ludźmi. W dniu dorocznego święta błaznów Quasimodo zbiera się na odwagę i dołącza do tańczącego tłumu. Tam poznaje piękną cygankę Esmeraldę. W tym samym czasie do miasta przybywa młody kapitan Febus, by służyć sędziemu.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Jeden z najlepszych filmów Disneya. Według mnie postać Frolla jest najlepszym czarnym charakterem tej wytwórni. Trzeba jeszcze dodać, że nie kończy się takim całkowitym Happy Endem, bo w końcu Kwazimodo nie zdobył serca Esmeraldy. Co prawda ukochaną zdobywa w drugiej części, ale nie polecam tego filmu, ponieważ, według mnie, jest to najgorsza kontynuacja w historii Disneya (no może w wyjątkiem Pocahontas 2)
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
Co prawda ukochaną zdobywa w drugiej części, ale nie polecam tego filmu, ponieważ, według mnie, jest to najgorsza kontynuacja w historii Disneya (no może w wyjątkiem Pocahontas 2)
Dwójka jest o wiele gorsza. Tylko dla kasy. Ale Dzwonnik z Notre Dame [1] jest bardzo dobry filmem,świetna muzyka,grafika i bohaterowie! Na prawdę polecam!
W ogóle jak to z kontynuacjami od Disneya bywa, sa albo dobre albo złe. Większość niestety jest robiona na odpał i wtedy sa takie buble jak II tego świetnego filmu. Dlatego najlepiej nie oglądać dwójki bo popsuje cały urok jedynki i jej atuty.
część pierwsza jest niesamowita, najbardziej dojrzała animacja Disneya jak dla mnie. pięknie narysowana, z cudowną muzyką Alana Menkena, wspaniałym polskim dubbingiem (jest to przykład bajki, która moim zdaniem dużo lepiej prezentuje się w naszym języku niż w oryginale), świetną, złożoną historią. szkoda tylko, że gargulce nie istniały wyłącznie w wyobraźni Quasimodo, w filmie jest to jedyna wada, która może nieco razić.
postać Frollo-genialna! najlepszy czarny charakter i osobowość w ogóle.
za to sequel, ech... szkoda słów, grafika tak okropna w porównaniu z jedynką, że aż razi w oczy, opowieść naciągana i mdła... nie byłabym tak zniesmaczona, gdyby to nie była kontynuacja najdojrzalszej w moim odczuciu produkcji Disneya
Pierwsza część wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, fakt, brak żyli długo i szczęśliwie trochę dziwi, ale po tym co mówicie o drugiej części... chyba ją dokończę - obejrzałam tylko 15 minut, a niezależnie od stylu rysunku czy fabuły... jestem ciekawa.
Zapraszam serdecznie na "seans" w Polsacie. Już jutro o godzinie 20:10 będziecie mogli zobaczyć wzruszający i pouczający film Disney'a - "Dzwonnik z Notre Dame". Powtórka z rozrywki w najbliższą niedzielę o godzinie 10:45. Szczególnie zachęcam do oglądania filmu tych, którzy jeszcze go nie widzieli. Nie zawiedziecie się na pewno, fabuła jest bardzo wciągająca i trzyma w napięciu do samego końca. Polecam z całego serduszka. Wasza Goldi.
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Ten film jest genialny (tak to się pisze )!
Ostatnio edytowany przez FireLion (2014-03-17 17:09)
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Lwiątko11, ---> genialny*, tak się piszę.
Zgadzam się z Tobą ten film, Aladyn i Król Lew stoją na pierwszym miejscu w moim rankingu. To klasyka. Nie wiem jak można być na to obojętnym i tylko krytykować.
Ostatnio edytowany przez Ariz (2014-03-17 15:31)
Za ciebie i mnie..Na krzyża ramionach...Rozpięty był on pan i król...Człowiekiem się stał...I jak człowiek skonał...Z miłością zniósł strach i ból...Każdy grzech...Na krzyżu spłacił...Swoją krwią
Taka jest prawda!
Mądry film, ale jak dla mnie trochę za bardzo brutalny. Drugiej częsci nie oglądałam, ale skoro tak piszecie to chyba nie obejrzę xD
Mi się podobał. Za bardzo brutalny? Jak dla mnie to aż tak źle nie było.
Drugiej części nie widziałem jeszcze.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Strony: 1