Nie jesteś zalogowany na forum.
Dooobra, nadal czytam cykl Domu Nocy. Aktualnie 11 książka. Plus lektura "Granica"
Żyj tak, aby twoja wolność nie była więzieniem...
A ja teraz czytam książkę pt. "Chłopi" Władysława Reymonta.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Obecnie czytam "Trzynaście moich lat w JW GROM". W treści ujął mnie zwłaszcza ten fragment wspomnień autora z misji w Iraku: "Drago (operator NAVY SEALs polskiego pochodzenia, działający z GROM-owcami) miał na dzieci swój własny sposób. Jak już gdzieś weszliśmy i dzieci były przerażone, płakały, to wyciągał powoli ze swej torby na udzie żółtego, małego, pluszowego lwa - trochę takiego jak Simba z "Króla Lwa". Dzieci się najczęściej uspokajały i tylko wodziły za Dragiem zaciekawionymi spojrzeniami.".
GROM-owcy - tacy twardzi, a "Króla Lwa" oglądali. .
Biały Orzeł znakiem, lew w sercu.
"niepodległości Jej zawsze gotów będę bronić do ostatniej kropli krwi..."
fragment przyrzeczenia ZS "Strzelec" OSW
Ja aktualnie czytam ''Szeptem'' Beccy Fitzpatrick. Nieźle mnie wciągnęło
Ja teraz czytam "Czarny Dom" kontynuację "Talizmanu" autorów S.King i P.Straub. Naprawdę mnie wciągnęło! Polecam.
Tutaj każdy z nas
swe odnajdzie miejsce
a krąg życia, krąg życia niech trwa!
Ja właśnie wypożyczyłem "Ludzie Bezdomni" Stefana Żeromskiego. Jednak jeszcze nie zacząłem czytać.
Aktualnie teraz czytam lekturę: Czarnoksiężnik z Archipelagu...
Och, nie doceniasz tego, co masz nie, ani trochę nie doceniasz tego, co masz dopóki tego nie stracisz. - motto Venona.
Dawniej Eragon905.
Postacie, którymi gram: ( JWS- RP -Drakon) Dziewczyna- Lena, Smok- Furio.)
No a ja jestem właśnie na ostatku mojej lektury szkolnej "Kamienie na szaniec", która okazała się być jedną z najciekawszych lektur jakie dotąd czytałam. Wcześniej jeszcze przeczytałam "Morderstwo odbędzie się" Aghaty Christie.
Ja nie czytałam "Kamieni...", a nawet nie byłam zainteresowana książką, (dzięki streszczeniu zdałam na 4! )
Za to "Klątwę starej stróżki" Agaty Christie przeczytałam jednym tchem.
Z poza lektur: jestem w trakcie czytania serii "Akademia Wampirów", na razie nie mam jak się dostać do biblioteki by wypożyczyć 4, 5 i 6 tom.
Kiedy skończę zamierzam przeczytać kolejną serie tej samej autorki: "Kroniki Krwi".
Ktoś może to czytał?
"Najprawdziwszym złem na świecie są czyny człowieka."
Sarah J. Maas – Szklany tron
No eh eh... Ja czytałam Kroniki krwi. Bardzo ciekawa seria, jedna z moich ulubionych. Czasami nieco się dłuży, ale jest pełna zabawnych momentów, a jeśli spodobała ci się seria "Akademia wampirów" ta pewnie też Ci się spodoba, zwłaszcza, że jest tam kilka momentów z postaciami z Akademii (ale to pewnie wiesz ). Przeczytałam wszystkie tomy, w tym piąty, krórego jeszcze nie ma w Polsce i powiem szczerze, że jest to najlepszy tom ze względu na cały ten dramat, który się tam dzieje. Mogłabym więcej powiedzieć, ale pewnie nie chcesz spojlerów .
Tak przy okazji. Jeśli lubiasz takie właśnie książki fantazy to polecam ci Kerrelyn Sparks, Mary JaniceDavidson i Lare Adrian. Kerrelyn i Mary mają takie luźniejsze i wręcz na wskroś przepełnione humorem książki. Bardzo polecam. Za to Lara Adrian no cóż, takie już... Mroczniejsze trochę. Za to bardzo wciągają i ja osobiście jestem w stanie przeczytać taką książkę w dwa dni.
To chyba tyle
Dzięki!
Muszę powiedzieć, że właśnie szukam książek w tym stylu. Z Akademią spotkałam się oglądając film i od razu pokochałam Rose, Dymitra i Christiana (nie jestem fanką Lissy).
Jeśli ktoś chciałby pogadać o tych książkach, polecam się!
"Kamyk tworzy iluzje, Jagoda czyta w myślach, Nocny Śpiewak przekształca materię, Promień włada ogniem. Wszyscy są magami, lecz dla jednych talent oznacza awans na społeczne wyżyny, dla innych zaś obciążenie, gdyż za potęgę najczęściej płaci się słono. Jagoda odczuwa swoje naznaczenie jako przekleństwo, które odebrało jej miłość matki. Dla Nocnego Śpiewaka magiczne zdolności są przepustką do świata z marzeń, gdzie nikt nie jest głodny. Natomiast Zwycięski Promień Świtu za sprawą posiadanych mocy zostaje zdegradowany z uprzywilejowanej pozycji księcia do zwykłego chłopca, który sam musi sobie radzić zarówno z groźbą utraty życia, jak i z wiązaniem sznurówek. Kiedy wreszcie kapryśny los połączy gromadkę „naznaczonych magicznym błękitem” więzami przyjaźni, można się spodziewać wydarzeń nadzwyczajnych, zwłaszcza że towarzyszem jednego z nich jest futrzasty smok."
Ostatnio edytowany przez Torrez (2015-03-24 17:43)
,,Tango z niedźwiedziem" Edwarda.J.Rownego. i cykl A.Fidlera ,,Orinoko"
Szaman, Lord Cesarstwa Doliny
Mówca Praojców, Mistrz Protokołu i Protektor Tronu
Starodawny, Pierwszy Zaprzysiężony, Strażnik Pieczęci i Pan na Szarej Twierdzy
~ wcieleń ma wiele... ale to tu wszystko się zaczęło.
Fan, ja również zostałam pokarana Żeromskim. Łączę się w bólu .
A między jedną lekturą, a drugą wciskam obecnie "Kłamcę" Jakuba Ćwieka. A później zabieram się za polecanego od wieków "Przyjaciela wesołego diabła" .
Dziś zaczynam "Zostań, jeśli kochasz" Gayle Forman
You think you know people and then they surprise you ~Alison
Ja obecnie "walczę" z "Weselem" S. Wyspiańskiego . W wolnych chwilach czytam "Dziewczyny wyklęte" (polecam !).
Biały Orzeł znakiem, lew w sercu.
"niepodległości Jej zawsze gotów będę bronić do ostatniej kropli krwi..."
fragment przyrzeczenia ZS "Strzelec" OSW
C# Yellow Book
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Jeszcze pół roku temu machałam na książki ręką twierdząc, że to strata czasu.
Odkąd przypadkowo obejrzałam "Władcę Pierścieni" postanowiłam to również przeczytać i teraz moja kolekcja rośnie ^^
Aktualnie kończę czytać Hobbita, którego dostałam na urodziny od kumpeli z klasy.
No i zaczęłam czytać pierwszy tom sagi "Pieśń Lodu i Ognia" zatytułowany "Gra o Tron" autorstwa Georga R. R. Martina, posiadam tom od pierwszego do 6, więc szykuje się dużo czytania
"Półprzeźroczyste skrzydła zatrzepotały w powietrzu i po raz pierwszy od setek lat noc ożyła muzyką smoków."
"– Czy można okazać dzielność, bojąc się jednocześnie?
– Tylko wtedy można być naprawdę dzielnym."
"Fangirl" Rainbow Rowell
Po prostu kocham tę książkę, jeszcze nie dokończyłam, ale dajcie mi kilka dni.
Uwielbiam protagonistkę, łatwo mi się z nią utożsamić. Zauważyłam wiele łączących nas cechy.
Polecam!
Och, znam tę kreskę! Wiele razy widziałam ją na tumblrze.
Może kilka słów więcej na temat pozycji? ^^
「彼が死んだ時、私の心も死にました。」
Zacznę od opisy który znalazłam na lubimyczytac.pl
Wren i Cath to siostry bliźniaczki „podobne” do siebie jak ogień i woda. Wren chce w życiu spróbować wszystkiego. Lubi imprezować, randkować i poznawać nowych ludzi. Cath woli siedzieć w ich wspólnym pokoju i pisać fanfiction do książki, która zawładnęła całym jej światem. Jest fanką nastoletniego czarodzieja Simona Snowa. Wróć! Jest Prawdziwą Fanką, która… ma swoich własnych fanów, bo pisze fanfiki o Simonie.
Mimo że tak różne, dziewczyny są nierozłączne.
Gdy bliźniaczki rozpoczynają naukę w college’u, ich drogi się rozchodzą – Wren nie chce już mieszkać z siostrą. Cath musi opuścić swój bezpieczny świat i stawić czoła rzeczywistości. Na swojej drodze spotyka Reagan (Cath prędzej dogadałaby się z Marsjaninem niż z nią) i wiecznie uśmiechniętego Levi’ego (czy on kiedyś zrozumie, co to jest przestrzeń osobista?) oraz panią profesor od kreatywnego pisania (która wszelkie fanfiki uważa za plagiaty).
Historia dziewczyny, która nie widzi świata poza swoją ulubioną serią książek. Cather jest nieśmiała, nie lubi poznawać nowych ludzi i znajdować się w nowych sytuacjach. Kiedy idzie do college'u zderza się z rzeczywistością, musi nauczyć się radzić sobie bez siostry w pobliżu.
Książka porusza też temat "fangirlingu", jakże bliski memu sercu, i tego czy fanfiction jest plagiatem czy jedynie "pożyczeniem" świata przedstawionego oryginalnego autora.
Nie będę podrzucać wam więcej "spoiler'ów", ale zapewniam, że nowela jest ciekawa; napisana prostym językiem, czyta się szybko i przyjemnie.
A propos muszę wracać czytać.
Ja właśnie czytam Past Sins.
Świetna opowieść o tym jak postrzeganie danej osoby przez innych wpływa na tą osobę.
"Czym innym możesz zostać, gdy cały świat widzi w tobie jedynie monstrum?"
"Dopóki tutaj jesteś ważne jest kim jesteś"
CZASAMI TO CZEGO NIE WIDAĆ JEST, A TO CO WIDAĆ TO TYLKO ZŁUDZENIE . . .
zapraszam - www.youtube.com/user/TurboTLK www.facebook.com/NikoPoland
Próbuję czytać komiksy, ale praca mi na to średnio pozwala :c Ostatnie tytuły to: Sweet Tooth, I Zombie, Sandman, Watchmen, Saga, Spice and Wolf, Hellsing, The Kitchen.
Witold Jabłoński "Trupi Korowód"
Książka dość ciężka, ale klimat ma
>>>>>>KRÓLEWNA ŚNIEŻKA<<<<<< "Ooo... jestem, jaka jestem
Ooo...robię zawsze to co zechce
Chociaż wstaję bardzo wcześnie
Bardzo późno chodzę spać
Czasem nawet sobie przeklnę
Zgadnijcie, jak" ~Łzy
Do niedawna czytałam "Lalkę" B.Prusa.
Moim zdaniem czyta się ją gładko. Większość osób straciła chęci do przeczytania po zobaczeniu ilości stron, jednak ja nie ; )
Teraz czytam "Starcie Królów" z serii "Pieśń lodu i ognia" Georga R R Martina, jest to drugi tom tej serii.
"Półprzeźroczyste skrzydła zatrzepotały w powietrzu i po raz pierwszy od setek lat noc ożyła muzyką smoków."
"– Czy można okazać dzielność, bojąc się jednocześnie?
– Tylko wtedy można być naprawdę dzielnym."
Dan Brown "Kod Leonarda da Vinci"
Jestem też po przeczytaniu "Macbeta" i "Króla Edypa".
Pomijając całą kupę materiałów do licencjatu to zaczęłam czytać "Reputację" Pilipiuka. A co, trzeba się oderwać czasem od przymusowej literatury. (:
Ostatnio edytowany przez Pinky Panda (2016-03-17 10:19)
「彼が死んだ時、私の心も死にました。」
Ja obecnie czytam "Tango" Sławomira Mrożka.