Nie jesteś zalogowany na forum.
Trudno uwierzyć, że jeszcze nikt o tej grze nie napisał. Tłumaczę to sobie raczej dotychczasową śmiercią kliniczną forum
Undertale to gra z typoszeregu Indie RPG wydana we wrześniu 2015, szybko zawojowała cały świat. Napisał i wymyślił ją w znaczącej większości jeden człowiek: Toby Fox. Gra jest bardzo podobna do Earthbound'a (był on inspiracją). Generalnie stare dobre 2D i piksele wokół. Oldschool.
Na wyróżnienie zasługują:
+ Rewelacyjna historia, o różnych przebiegach uzależnionych od działań gracza.
+ Fantastyczne postacie. Każda inna i dopracowana, nie ma anonimowego mięsa armatniego.
+ Prosta 8bitowa muzyka, która niesamowicie wpada w ucho.
+ Gra potrafi zaskoczyć wiele razy.
+ Nie trzeba nikogo zabijać, by całość przejść.
+ Napotkamy przeszkody na pomyślenie, ale też bardzo dużo zręcznościówek.
Z minusów:
- Za krótka, biorąc pod uwagę jaka jest wciągająca.
- Może nieco razić osoby o konserwatywnych poglądach. Ale na ich miejscu i tak bym spróbował
-/+ To co uczynisz ma wpływ na grę i nie da się odwrócić (bez całkowitej de-instalacji, odnalezienia i skasowania pliku zawierającego dane o twoich poczynaniach). Uważajcie na to co robicie i co wami kieruje.
Chciałbym napisać wiele więcej, ale to już byłyby spoilery, a wiem z autopsji, że każdy ujmuje nieco z tej nietuzinkowej przygody
Także prośba do was, ukrywajcie spoilery.
A dla tych co jeszcze nie grali, nie czytajcie tego tematu tylko grajcie
P.S. (Prawie Spoiler)
I jeszcze jedno, pamiętajcie, by nie czynić drugiemu co wam nie miłe
Zakochałam się w tej grze. Jestem w trakcie grania (aktualnie siedzę w Snowdin Forest, jeszcze długa droga przede mną xD). Mimo to, że nie przeszłam jeszcze gry, to zwykłe czytanie o fabule czy oglądanie walk z bossami spowodowało że zapadłam się w UT bez reszty.
Jak ktoś chce wiedzieć to moja ulubione postacie to
No i w najbliższym czasie mam zamiar w końcu przejść grę do końca. W ogóle mam takie pytanie do ludzi, którzy grali:
Keep the wolves from the door.
______
dA
No to jeśli chodzi o moje ulubione postacie:
W odpowiedzi na twoje pytanie:
Ktoś jeszcze spróbował swoich sił z Undertale?
Spróbuj, zachęcam. Nietuzinkowa gra. Trudno jest mnie nakłonić do grania, a w tym przypadku wpadłem po uszy, czy raczej poroże
O mój Boże, Undertale! Kocham tą grę! Humor przedni, rozgrywka prosta i przyjemna. Uwielbiam muzykę w niej, do tej pory potrafię męczyć 15-sto minutowe wersje soundtracku. 'U'
Moje ulubione postacie to
Jakby ktoś chciał obczaić grę, ale nie mógł jej ściągnąć, to na yt jest bardzo dużo gameplayów C: (Bardzo polecam Joela z Vinesauce, grał na żywo i są zapisy z tego na yt. Trwają po parę godzin, ale warto xD).
>> deviantART>> KoziolTerrorysta
''Every place you've ever imagined... It's real. There's a fictional city in your mind, and you know every corner of it. Your mind is a world. Each of us is a place."/ Porter Robinson // 【=◈︿◈=】
Kocham tego OSTa, czasami w samochodzie sobie nawet puszczam ^^
Jakby się tak zastanowić to chyba nawet nie jest źle obejrzeć gameplaya, by uniknąć brzemiennych w skutki błędów. Z drugiej strony to jednak trochę zabiera efekt zaskoczenia, a zaskoczeń tam nie brak