Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Ogólnie jak wiadomo na świecie jest mnóstwo wydawnictw. Niektóre są lepsze, niektóre gorsze. W tym temacie chodzi o to aby wyrazić opinię o danym wydawnictwie.
Na tapet na chwilę obecną wezmę Uroboros. Wydali między innymi "Szklany Tron", "Dwór Cierni i Róż", "Kosiarzy".
Osobiście lubię to wydawnictwo. Uważam, że ma dobry papier (ale bez rewelacji), książki jakie wydają są ciekawe, i ślicznie malują brzegi!
Ostatnio edytowany przez Mizani_Ash (2024-02-17 22:26)
Nie chcecie jadła, napoju,
Zostawcież nas w pokoju;
A kysz, a kysz!
Adam Mickiewicz 1823
Troszkę nie znam się na wydawnictwach, ale akurat mam w rękach książkę "Fałszywy Pieśniarz" (nie moja, ale cśś) właśnie z wydawnictwa Uroboros, co mogę powiedzieć to ciekawa okładka, ponieważ lubię takie szorstkie w dotyku, zamiast całkiem gładkie Papier to faktycznie zaleta, sprawia, że prędzej weźmie się książkę zamiast ebooka hah.
Sam aktualnie najwięcej książek mam autorstwa Agathy Christie z Wydawnictwa Dolnośląskiego. Troszkę ciężko mi powiedzieć czy to wydawnictwo jest dobre czy złe, ale mogę powiedzieć, że bardzo podobają mi się te proste okładki z wektorowymi obrazkami i techniki nadruku, przyjemnie się je dotyka
We Are One! X
Według mnie wydawnictwo Dolnośląskie jest dobrym wydawnictwem. Ostatnimi czasy naprawdę bardzo ładnie wydają książki. Nie zwróciłam uwagi na ich papier. Jeśli chodzi o treść to nie przepadam za kryminałami, ale czytając "I nie było już nikogo" nie zauważyłam żadnych błędów.
Co sądzisz o wydawnictwie niezwykłym? Wydawali serię "Studenta", " For sure not you", "All for the Gamę".
Ja mam wiele problemów z nim. Po pierwsze brak jakiejkolwiek korekty, liczne błędy, tani papier. Jednak niektóre okładki mi się podobają.
Nie chcecie jadła, napoju,
Zostawcież nas w pokoju;
A kysz, a kysz!
Adam Mickiewicz 1823
Strony: 1