Nie jesteś zalogowany na forum.
Co sądzicie fandomie futrzaków? Może sami się nimi czujecie, lub interesujecie się nimi?
Jest częściowo związany z fandomem TLK - mają fursony, rysują arty, piszą opowiadania z mówiącymi zwierzętami itp. z tym, że są nastawieni na anthro, ale i tek część fanartów z KL jest umieszczana też na portalach futrzastych ^^
Linki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Furry
http://www.polfurs.org/
http://futrzaki.org/
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Nigdy nie "żyłam" na żadnej z podanych stron, ale wygladają interesująco. Może kiedyś się tym bardziej zainteresuję...
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Ja osobiście do nich nic nie mam,ale dawniej byciem Furry było pasją ,a teraz stopniowo robi się z tego...taka ''moda''?
Login na FH : Nadra5
-Moda? Futrzaków wciąż jest bardzo mało, poza tym fandomy rzadko ulegają modom.
Hmm... Nie wiem. Na razie nie słyszy się o tym bardzo często poza internetem. Miejmy nadzieję że nie zrobi się z tego taka moda, przez którą bycie "Furry" stanie się po prostu... beznadziejne.
Sygn by Laura-comics
~Dżem
-Moda? Futrzaków wciąż jest bardzo mało, poza tym fandomy rzadko ulegają modom.
Przykładowo takie dA,zaczęło się od ''wielbienia'' fursuitu MazakDupy,później zrobiły jeszcze inne osoby,a teraz panuje taka ''zasada'' ''Masz fursuita?Jesteś fajny'' A najczęściej teraz robią fursuity 13-latki,14-latki.
Ja mimo, że mam fursonę to fursuitu nie chcę mieć - po prostu to nie dla mnie xD.
A wciąż dużo więcej niż połowa futrzaków nie ma fursuitów
A moda na fursuity nie jest modą na futrzaki, tylko wśród futrzaków - to duża różnica
Tak, ale jednak "Furry" to nie to samo co dA. Jednak z przykrością stwierdzam, że za kilka lat twoje podejrzenia mogą się okazać słuszne. Takie pokolenia
Ostatnio edytowany przez Lori (2010-08-25 18:47)
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Anthro arty na dA stanowią zaledwie kilka procent całych zbiorów dA, a nie wszyscy, którzy rysują takie arty nie są futrzakami co jeszcze zmniejsza udział futrzaków w dodawanych tam pracach. Moim zdaniem dA nie jest najlepszym portalem do wyrabiania sobie zdania o futrzakach, poza tym fursuit to tylko część tego fandomu - nie każdemu futrzakowi się podobają
Chodzi mi o osobach z fursuitami na dA,a nie arty.
I zgadzam się z tobą Nit.Mam fursone,ale futrzaki...to nie dla mnie ;]
Nie napisałem, że futrzaki nie są dla mnie, tylko że fursuit nie jest dla mnie ^^
furry≠fursuit fursuit jest tylko opcjonalną częścią furry.
Furry to fandom ludzi interesujących się futrzastą sztuką (rysunki, opowiadania itp. związane z inteligentnymi zwierzętami) oczywiście ciężko to dokładnie zdefiniować - poczytaj o tym na necie. Fandom ten dodatkowo pokrywa się z fanemnem TLK.
No, nie do końca - tutaj wciąż ją masz :]
heh patrząc na nas to można by powiedzieć że jesteśmy lwami i lwicami w ludzkich skórach xD ja np. zawsze chciałem mieć ogon albo zrobić się na hybrydę lwa z człowiekiem..... to by było dziwne ^^ ale nie wiem czy to się zalicza do tematu Furry xD
Lew bogiem, ryk nałogiem, psoty zabawą, a plowanie podstawą
www.dwastada.pun.pl/forums.php
www.myspace.com/truechimera
www.myspace.com/elementofeternity
WIELKI POWRÓT.
Ogon i ja chciałbym mieć
Jak wyobrażasz sobie taką hybrydę?
Ogon... Tak i mała grzywkę ^^
Sygn by Laura-comics
~Dżem
hmmm....... musiałbym pomyśleć, znajdę jakąś fotę i wrzucę, wyobraźcie sobie to zdziwienie ludzi idziesz sobie przez miasto i machasz ogonem xD
WIELKI POWRÓT.
Tak, ogony wymiatają
Szkoda że ewolucja nam ich nie zostawiła
...ale w sumie byłby to pewnie ogon bez futra (bo przecież i tego nas pozbawiła) ...nie takiego bym nie chciał - futro jest wymagane ^^
A co mi tam napiszę jeszcze raz xD Też bym chciał mieć ogon było by to fajne ale taki jak postacie z DB :]
Король Леь Акуна Матата
Вместе мы вместе мы мы одно
Real Shinigami 真正的死神
Furry to styl życia.
Fajnie jakby wyglądać jak Horo z Wolf and Spice (w moim przypadku w męskiej wersji)
WIELKI POWRÓT.
Catgirls/catboys zaliczają się już bardziej do fandomu anime niż futrzaków. Taki wygląd ma nawet swoją ogólną nazwę, której oczywiście nie pamiętam
No ja tam nie wiem czy jestem furry, bo chlałbym być jak lew z Króla Lwa to chyba jest bycie furrym.
Ostatnio edytowany przez samuel (2011-10-19 19:22)
Nie wiem czy postąpiłem właściwie, pewnie nigdy się nie dowiem... Ale udało mi się i z tego chyba powinienem się cieszyć. Striełok Stalker nad Stalkerów
Awatar zrobiła http://laura-comics.deviantart.com/
Pora ozywic temat; czy ktos oprocz mnie i Helbiego oraz Nanakiego z SLZ jest Futrzakiem?
Jesli tak to na jakich forach sie udzielacie? Ja polecam futrzaki.org ~ panuje tam mila atmosfera
I swoją fursone preferujecie w postaci anthro czy nonanthro? Osobiscie wole te druga forme; ale tak jak w KL ~ z chwytnymi łapami
Ja się nad moim byciem furry nie zastanawiałam za bardzo, ale myslę że to mnie dotyczy. Na konwencie chodziłam non stop z przypiętym do spodni ogonkiem i kocimi uszami na łbie. To było takie fajne : D I normalne w tamtym miejscu, jak najzwyklejsza rzecz świata.
Panele da się przeżyc, nie przeszkadzaja az tak (ja też nienawidzę) , a co do stylu to na pewno gdzieś tam jest mozliwosc ustawienia takiego jaki sie podoba uzytkownikowi. Tak przynajmniej byc powinno?
Mi sie spodobala, tak na pierwszy rzut oka ,zobaczmy co tam jest ciekawego..
Anthro ;] Futrzaki są bardzo przyjazne (Chodzi o futra nie o forum) jeżeli ktoś także poczuwa się futrzakiem zapraszam na
Futrzaki.org albo polfurs znajdziecie tam masę innych futer być może z waszego miasta Byłem na wieli meetach i z każdym kolejnym razem było fajniej ;]. To prawda w Polsce nie ma takich imprez jak choćby w Niemczech jak EuroFurence sam planuję wypad na 18 edycję ale cóż są i mniejsze konwenty ^^
Король Леь Акуна Матата
Вместе мы вместе мы мы одно
Real Shinigami 真正的死神
Furry to styl życia.
Mi nie aktywowali konta na futrzakach a czekam i czekam. Szkoda, ze takie zniechecenie na początek.
hmm, jesli ktos wie o jakichs furry wydarzeniach w Polsce- mówcie! Moze jednak coś się odbędzie? Bardzo chętnie bym się wybrała, mówię serio : D
Wiem że byłaś na Woodstocku to może skusisz się na Furstock? 2–4 sierpnia 2012 na Przystanku Woodstock
http://pl.wikifur.com/wiki/Furstock