Nie jesteś zalogowany na forum.
Witam koleżankę, miło zobaczyc kogoś nowego. Fajny av
Ej. Siema ;D
Witaj na forum. Myślę, że szybko się u nas rozgościsz.
Cześć! ^^
Rawr!
Cześć Hale!
Cześć Hale! Pisz dużo i się dobrze baw! Kora jestem jakby co
Dzień dobry Hale ! Miło, że do nas zawitałaś. Ostatnio nie mieliśmy wielu nowych pyszczków ^_^
Ło matko ;d
Jakie przywitanie ;D
Nie spodziewała bym się ;d
Ja też cie witam Haloo
Hohoho! Witam Hale!!! Jak sie ciesze że do nas dołączyłaś!! Zapewniam cię że będziesz się tu świetnie bawić!!
Łihih! Jak ja się cieszę!!!
//Wybaczcie reakcję, ale ostatnio mam masę powodów do radości , więc trochę mi.... "odbija"...? xD //
ja też jestem tu nowa cześć *podaje łapkę*
Cześć! *Podaje łapkę Vit*
Hej Vatinia! : D
Rawr!
Cześć Vatinia. Zawsze miło spotkać kogoś nowego.
OK, tylko które? nataleczka1209 czy Vatinia?
Rawr!
nataleczka1209 już mi kiara 0 usuneła
Vit, witamy w stadzie! Jaka piękna data resjestracji Zapraszamy do świętowania Bożego Narodzenia także z nami
dzięki lori masz racje fajna
Siema Vatinia!! *podaje łapkę* Baw się dobrze i zapraszam na wigilię
witaj stado jestem nowa i moja koleżanka vatinia mi powiedziała o tej stronie cześć
yhym.
Cześć!
Witam, Witani. Widzę, że mamy wysyp nowych ostatnimi czasy.
No cześć!
Rawr!
Witam nowych, miło mi was widzieć, jednak zaczynam się zastanawiać czy ktokolwiek czyta 9 punkt REGULAMINU/ZASAD
Witam
Mam prośbę/propozycję/pytanie
otóż piszę swoja pracę magisterską na temat bajek Disneya, chwilowo skupiam się nad przedstawieniem ról ,zachowań itp. "kobiety" i "mężczyzny" w Zakochanym Kundlu
a więc
Po pierwsze - czy ktoś jest może w posiadaniu pierwszego dubbingu tego filmu? (bardzo mi na tym zależy- był nieporównywalny do współczesnego)
po drugie czy ktoś z was byłby zainteresowany internetowa rozmową na temat Z.K? (może być gg, mejl itp)
pozdrawiam
Gosia
Cześć
Co do twojego pytania
nowy dub powstał dopiero na potrzeby wersji remasterowanej. I tu mamy wskazówkę dlaczego powstają nowe dubbingi. Żeby umieścić ją w DVD zawierający odnowiony obraz wideo, trzeba by też odnowić stare polskie audio, ale nikt się o to nie pokwapi i nagrywają na nowo. Pytanie... dlaczego? Czyżby nagranie nowej ścieżki dźwiękowej było tańsze niż zremasterowanie starej? Dobrze, że Śnieżce nie zrobili New Version.
Znalazłem tylko te dwa fragmenty:
http://www.youtube.com/watch?v=BMSRsKberc0
http://www.youtube.com/watch?v=H9a9DZYRr20
spytaj się tego CLIFT96, może ci udostępni ^^ Niestety w sieci nie ma tej wersji w całości, była wersja VHS (nie wiem czy ze starym czy nowym dubbingiem) ale już znikła : (
Rawr!
No właśnie stara wersja jest nie do zdobycia, odzywałam się do całego pana CLifta na razie czekam na odp bardzo bardzo chętnie przyjmę pomoc i już się stąd zabieram do odpowiedniego tematu
dzięki kiara ze zmieniłaś mi login naprawde DZIĘKUJE
to miała napisać omegana ale coś się popsuło