Nie jesteś zalogowany na forum.
To tutaj Zira, jej potomstwo i stado ukrywało się tu po wygnaniu z Lwiej Ziemi. Teraz jest opuszczone...tak przynajmniej myślą inne lwy. Do końca nie wiadomo co lub kto teraz tam żyje. Jest to dosyć ciemne miejsce, pełne korytarzy, tuneli i małych komnat.Trzeba tu uważać, niektóre elementy budowli są już stare i mogą się zawalić....
___
*woła* Jest tu ktoś?! *Echo niesie jego głos po całym kopcu*
A!!!! *podskakuje przerażona* Kto to?
* Głos z ciemności* To tylko ja, nic ci nie zrobię, znasz drogę na wyższe piętra?
Czyli na te? *Spoglądała na niego z pewnej wysokości a mianowicie wyższego tunelu xD* A tak po za tym, Hej : D
Tak na te *zaśmiał się* chodźmy, może znajdziemy coś ciekawego *gdzieś osunęła się ziemia*
Chodź tędy *Pomogła mu się wspiąc do swojej wysokości po czym wyciągnęła lapy do Sach, która za chwile już była z nimi. Uśmiechnęła się po czym ruszyła w głąb tunelu*
*Pewnie ruszyła przed siebie co jakiś czas oglądając się na innych*
*Stając na półce skalnej strącił mały kamyk w dół* Wysoko tu, lepiej uważajcie. *odgłos kamyka uderzającego o dno usłyszeć dało się dopiero po kilku minutach.*
Ostatnio edytowany przez Lazareth (2011-05-13 18:55)
*Zagryzła zęby i spojrzała w dół* Oj, tak... *Zdołała tylko wydusić*
Hump, ja cie widze... : D *Obróciła się w strone brata z chytrym uśmieszkiem*
* Ukryty dotychczas za skałą rzucił się na brata ( dla zabawy)* ALLACH AKBAR!!!
*wpatrywała się w całą [nie]dziejącą się akcje. Mlasnęła nieznacznie.*
* w porę przewrócił się na plecy i odepchnął Mateso w stronę ściany skalnej mocnym uderzeniem tylnych łap* Grasz dalej? *Wstał i zbliżył się z tryumfalnym uśmiechem do brata*
*Grupę lwów owinęło echo przeraźliwego rechotu. Nie sposób było zlokalizować skąd płynął, ale dość że ściany tunelu posypały się prochem, a każdemu stanęło futro.* :chytrykot:
Następny był wrzask : :sparta:
A potem echo zaczęło się przyblizać tunelem z naprzeciwka...* :trollface:
*Przybiegł do kopca aby zobaczyć czemu jest tam tak głośno i zobaczył że jest już tam spory tłum więc postanowił się przywitać* Witajcie... *Krzyknął*
Witaj Nanaki * Skinął na resztę lwów i zawołał do tajemniczego głosu z korytarza* Ktoś ty?!
JAM STRAŻNIKIEM wyk wyk wyk
*przybliżająca się cisza...*(o ile coś takiego można usłyszeć )
...waszych łap kochani *Wskazała w lewo.* jakbyście nie skierowali się za moim głosem o oznajmiam wszem i wobec że: *delikatnie postawiła tylną łapę u wejścia do lewego rozwidlenia, grunt zapadł się ukazując ciemność.*
Jest tu kilka tajemnic...
A ciekawym, o jakichże li to tajemnicach wiecie? I czy zechcielibyście się nimi z nami podzielić?
Ostatnio edytowany przez Lazareth (2011-05-19 19:21)
Żem chętna do dzielenia się ale uważać, termity są pracowite i niezmordowane, ale bez ich nadzoru budowle są kruche.
Wkrótce wejdziemy do jaskini, gdzie korytarze nie są już podtrzymywane przez skały. Nie radzę rycia pazurem inicjałów na ścianach, to niszczenie mienia natury.
*zagubiona natrafiła na Laza i Kiarę* Wy tu też? *zdziwiona klapnęła na siedzenie*
*Gdy korytarz powiększył się doszli do sporej komnaty. Tysiące wychodzących z jej stropu tunelików przepuszczało pojedyncze promienie światła rozpraszając mrok panujący na dnie.* Niewielu stąd wyszło... *Wskazała na niezliczone korytarze w wielu kierunkach.*
Oczywiście my też wyjdziemy, prawda? *uśmiechnęła się nerwowo*
W takim razie chodźmy! *rozgląda się czunie wokoło , wypatrując ewentualnego zagrożenia*
Ostatnio edytowany przez Lazareth (2011-05-25 20:59)
*przystępuje z nogi na nogę, w końcu idzie przełykając ślinę*
Witaj Lazareth jeśli pozwolicie to pójdę z wami...
O witka, Nanaki! *uniosły uszy ku górze ucieszona, że grupa rośnie* Fajnie, że dołączyłeś!
*Szła w ciszy z przyjaciółmi kopiąc ten sam mały kamyczek*
*Ucieszył się że go przyjęli*Cześć Koru... *Powiedział po czym spojrzał na lwa który był od niego większy* Przechodziłem tedy i usłyszałem głosy więc chciałem sprawdzić co się dzieje nie ma co się złościć jeśli chcesz mogę iść z tyłu... *Powiedział i lekko posmutniał*
//xD//
Coś ty taka zamyślona? *wyszczerzyła się do Sam, wychodząc nagle z jednej z 'odnóg' korytarza*
Dość nieprzyjemnie tutaj... *przyznała i skrzywiła się lekko, rozglądając się wokół*
*nale lwy usłyszały lekkie ociernie pazurów,było widać umięśnione lwie łapska,nagle ujrzeli lwią głowę*
Siemka,jestem Sabiri,dość duża tu gromadka,nie boicie się że grunt może się załamać? jest dość niestabilny a nisko nie jesteśmy - powiedziała wdrapując się na półkę skalną - Nie jestem mega ekspertem ale czasami tu chodzę....ujć! *podskoczyła* Te cholerne termity! nie atakują was? nie wolno sie drapać bo wam futro zeszpecą..a jak widzę macie piękne futra do kąd zmierzacie?