Nie jesteś zalogowany na forum.
Wiem, że niektórzy interesują się mitologią. Tylko, że jest ich kilka. Jakimi interesujecie? Mnie osobiście interesuje mitologia egipska.
Kiedy się pojawiłam wszyscy bardzo się ucieszyli... jasne jasne... pewnie tylko zobaczyli na CB mój nick, i wszyscy jak jeden m...eee...lew pomyśleli zgodnie "O nieee, to znowu onaa!!!"
Eee tam ! wcale nie ! Kiara 0 zaciesz
Jakie jest ulubione twoje dzieło starożytnych Egipcian?
Jaaa... Księga Umarłych!
Kiedy się pojawiłam wszyscy bardzo się ucieszyli... jasne jasne... pewnie tylko zobaczyli na CB mój nick, i wszyscy jak jeden m...eee...lew pomyśleli zgodnie "O nieee, to znowu onaa!!!"
Taa... Oglądałaś Mumię?
Głupota wzięła górę na dmądrością. Wymiyślili tą całą złotą księgę, czy jakoś tak na potrzeby filmu...
Nie, po prostu ja byłam kiedyś w Egipcie i od tamtej pory zaczęła mnie bardzo interesować mitologia egipska.
Czytam książki, zapoznaję się z hieroglifami...szperam w necie...
Jeśli o mitologię chodzi u mnie również przoduje Egipt, głównie ze względu na bóstwa jak i okultyzm.
"Nie wykonuję request'ów/art trade'ów/commission'ów"
Ostatnio natrafiłam na kulty azteckiej mitologii... są równie ciekawe jak egipskie...
Inkowie... znam tylko jeden mit i nawet mi się podoba...
A jaki to mit?
Lew bogiem, ryk nałogiem, psoty zabawą, a plowanie podstawą
www.dwastada.pun.pl/forums.php
www.myspace.com/truechimera
www.myspace.com/elementofeternity
WIELKI POWRÓT.
Ja tylko grecka
Dr House
BNo źle nie było
Dr House
Hej plis
a co do mitologi to jeszcze troche rzymską
Dr House
A co z mitami Irlandzkimi?
A legenda o Banshee? (Chyba dobrze napisałam)
a ja lubię mitologię nordycką i słowiańską, i kurde będę pisać w usuniętym temacie X'DDDDDDDDDDDDDDD
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
Moja ulubiona mitologia to chińska. Wg mnie smoki chińskie przebijają wszystkie inne. I mizu kami itp. Bardzo lubię ich legendy.
Ja z kolei wolę japońskie i UWAGA- mitologię słowiańską
Ja się interesuję mitologią egipską i grecką. Zwłaszcza z tej drugiej znam mnóstwo mitów. Moja ulubiona to ta o Edypie. A wasza?
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
Mitologie: grecka, rzymska i egipska(choć w mniejszym stopniu) są dość oklepane.