Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Książki z serii Century bądź Ulysses'a Moora są przeze mnie bardzo uwielbiane. Century bardzo polecam, choć strasznie szybko sie kończy - ma zaledwie 4 tomy, podczas gdy Ulysses Moore ma 12 cieniutkich ksiązeczek (ok. 100 stron). Nie polecam jednak 2 części U.M. Poprostu nie lubie tej części. Czytałam ją prawie 2 miesiące. Najlepiej ominąć, bo i tak w 3 części od razu jest wszystko przypomniane
Century dzieki wielkim literkom szybko sie czyta. Ostatniej części nie mogłam sie doczekać i przeczytałam ją w pare godzin - maja one ok. 300 str.
Bardzo polecam!
Autor: Pierdomenico D. Baccalario
Ostatnio edytowany przez Carmeen (2012-01-01 16:59)
Ja nie lubię tej książki z dwóch powodów:
1. Nie kręcą mnie tego typu książki
2. Moja była koleżanka (teraz wróg) ją czyta.
Tyle mogę powiedzieć, ale to moje zdanie.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Ale chodzi o Ulyssesa tak?
A co do drugiego pkt. to wiem co to znaczy ehh mój wróg czytał, ale teraz już nie umie czytać, albo jej się nie chce woli latać za kimś, a mnie wnerwiac.
Ostatnio edytowany przez Carmeen (2012-01-03 21:13)
Tak, chodzi o to, że ona czyta tą książke, a my się pokłóciłyśmy
//Usunięto dubla. ~Helbi//
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Czytałam i bardzo mi się spodobały. Denerwuje mnie tylko to, że autor bardzo lubi łączyć głównych bohaterów w pary. W Century mogę trochę zrozumieć, ale w Ulyssesie Julia i Rick znają się kilka dni, mają 11 lat, a już są zakochani
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
Ulysses Moore - Czytałem dwie części - czwarta i piąta. Wiem, że to tak nietypowo, ale dostałem te dwie książki w prezencie, więc przeczytałem. Niestety ciężko ją dostać, więc nie zabrałem się za części wcześniejsze i późniejsze (ebooków nie lubię).
No ale podobało mi się.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
:awesomecat: Ulysses Moore!!!!!!!!!! Niedługo dostanę 2 część!!! Kocham tą serię!
//Sorry za spam emotkami.//
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Tima, nie przepraszaj, radość z kupna nowej książki jest jak najbardziej zrozumiała (no przynajmniej dla takiego mola książkowego jak ja )
A co by nie offtopować : serię Ulysses Moore dał mi do przeczytania przyjaciel, jeszcze w podstawówce. Z czasem przestałam go spotykać w wyniku czego nie doczytałam serii do końca. Po kilku latach postanowiłam kupić całą dwunastkę na własność i przywrócić wspomnienia .
Małe zapytanie : wolicie Ricka czy Jasona?
Strony: 1