Nie jesteś zalogowany na forum.
Jak myślicie,jaki napis 'kurz' formuje w powietrzu ,gdy Simba pada na ziemie?
''SEX'' czy "SFX"?
Login na FH : Nadra5
Też myślałam,że to SFX ale po wpatrzeniu się w obrazek nie jestem już pewna xD
Trudno ocenić, ale w zasadzie co za różnica?
Ostatnio edytowany przez Crusier (2010-11-21 14:30)
Jestę kucę kucowym sfinksę
Nie mam pojęcia.
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
Ja to widzę SEY (lustrzany Y, ale znam ludzi, co go tak piszą)
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2010-12-07 19:33)
Jak myślicie,jaki napis 'kurz' formuje w powietrzu ,gdy Simba pada na ziemie?
''SEX'' czy "SFX"?
Albo "SEKS"-po Polsku
Więcej słów w poscie *_*
A w nowej edycji nic nie widać i dobrze - mniej argumentów dla świrów, którzy uważają że Disney to dzieło szatana xD
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Ta kwestia została poruszana sto tysięcy razy i sto tysięcy razy wyjaśniania
Błędem twórców było raczej to że wstawili niewyraźny napis SFX, który przypomina inny. Za to błędem fanów było jego złe odczytanie
Cóż, osobiście wątpię, żeby Disney zrobił coś takiego w takim filmie. Tak, wiem, że dorośli też to lubią, oglądają, płaczą, itp. ale to jest film animowany nie w stylu Włatców Móch, więc bez przesady. Ja także tam widzę napis ,,SEX", ale wierzę Disneyowi, że to SFX. Powinniśmy mieć pretensje do samych siebie, że takie coś widzimy.
Jeny! Tylko zrobili SFX a wszyscy od razu krzycza ;/
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Już taki jestem zimny drań
Dokładnie... a swoją drogą samo słowo SEX nie jest złe w języku angielskim, bo oznaczał (również) płeć xD
Ib, masz rację! Trzeba pamiętać jakiej narodowości są rysownicy tej sceny. W ogóle o tym nie pomyślałam...
No... a Simba zdał sobie w tej chwili akurat sprawę z tego, że wszyscy trzej są jednej płci (i dlatego się tak załamał )
No jasne, po co niepotrzebny negatywny rozgłos
Dodatkowo - napis został usunięty już na DVD więc oczywiście nie ma go w wersji kinowej oraz BluRay
Myślę że najlepszym podsumowaniem dyskusji będzie:
Animatorzy Disneya chcieli wrzucić małego Easter Egga z napisem SFX ale przez kiepską jakość VHS i ogólną niewyrazistość napisu większość osób (pewnie nawet nie znających skrótu takiego jak SFX) uznała to za SEX.
Dla samego świętego spokoju z okazji wydania wersji IMAX oraz DVD usunięto ten napis żeby uciąć niepotrzebne dyskusje
Tia... człowiek widzi to co chce, a skoro ten człowiek chce widzieć właśnie to - to nie świadczy o nim dobrze.
Jak dla mnie to "SFX"
Ale po co poruszać takie tematy
Co do zwariowanych fanów to jest takich sporo ( niestety ). Ale kto by dla swej przyjemności szukał w KL słowo "SEX", bo jak dla mnie to wariat
"Pochwyć w swe ręce broń,
precyzyjnie wyceluj w ten pełen sprzeczności świat
i bez wahania pociągnij za spust!"
Moderator w działach: Nasze Lwie Stado i Stado
Temat po to ,bo chciałam zoabczyć tylko co myślą o tym fani :>
ja sama nie widzę tam SEX i chciałam się upewnić czy tylko dlatego,że kocham KL czy inni fani sądzą tak samo xD
Aa,oglądałam ten filmik ,gdzie niby co chwile gdzieś było słowo sex.
Jak dla mnie to chore, nie wytrzymałam do końca tego filmiku.
Tia... człowiek widzi to co chce, a skoro ten człowiek chce widzieć właśnie to - to nie świadczy o nim dobrze.
Nie no, czemu zaraz nie świadczy dobrze? To rzecz normalna i normalne jest, że niektórzy o tym myślą więcej inni mniej. Może lekko dziwne, że ktos widzi to wszedzie ale nadal słowa "nie świadczy o nim dobrze" uważam za zbyt mocne.
Co do sceny w tlk ja mam zdanie zupełnie inne niz Wy. Ja właśnie uważam ,że oni NA PEWNO napisali tam "sex" a potem mieli z tego zwałę X D Mówie Wam, mysleli ze nikt nie zczai a oni tacy zarąbisci ze w "bajce" rzekomo dla dzieci wtrącili zbereźność X D Tylko po co się ludzie burzą? to tylko napis ,dzieciak nie zauwazy, samo słowo nie jest wulgarne, nie przekazuje nic ,po prostu seks i co z tego ?
A moze chcieli ukazac ze Simba jak tak chodzi sam po tych trawach, skałkach i pniach to sobie mysli o Nali rózne takie tentego i to też był jeden z argumentów które przekonały go do powrotu?
Ostatnio edytowany przez Maroko (2012-01-10 18:40)
Ja nie zawsze widzę ten wyraz, a w ogóle to pytanie jest z lekka dobijające.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Cóż Maro... w sumie to też możliwe
jak napisałem: Dokładnie... a swoją drogą samo słowo SEX nie jest złe w języku angielskim, bo oznaczał (również) płeć xD ... i wtedy Simba się zorientował, że z płcią przeciwną za wiele do czynienia nie miał... i taki się smutny zrobił...
Już wiem. W kinie:
-Tato? Czemu Simba jest smutny?
-Może mu czegoś brakuje?
*I ten napis się pojawia*
Nie no, czemu zaraz nie świadczy dobrze? To rzecz normalna i normalne jest, że niektórzy o tym myślą więcej inni mniej. Może lekko dziwne, że ktos widzi to wszedzie ale nadal słowa "nie świadczy o nim dobrze" uważam za zbyt mocne.
Ja to pisałem mając również na myśli filmik, gdzie (inspirując się owym "SEX/SFX") ktoś doszukiwał się słowa "SEX" dosłownie wszędzie - w trawie, chmurkach itp itd w różnych filmach animacjach.
Nie warto się tym filmikiem przejmować. A warto go nawet ośmieszać! I lepiej go usunąć z YT,natychmiast!
Hmmm...a może ten napis jest po prostu przypadkowy? Nikt się nad tym nie zastanawiał..hmmm? Ale racją może być to, że Disney nawiązzał tutaj do słowa "płeć"
czyli w angielskim "Sex". Przypomniało mi się coś dziwnego, ja pamiętam jak kiedyś mój kolaga na kartkówce z angielskiego za miast "Six" napisał "Sex"... Hmmm....Ja tam się nad tym nie bedę rozczulał. Gdyby to było coś ciekawego to bym to rozwikłał.
"Pochwyć w swe ręce broń,
precyzyjnie wyceluj w ten pełen sprzeczności świat
i bez wahania pociągnij za spust!"
Moderator w działach: Nasze Lwie Stado i Stado