Nie jesteś zalogowany na forum.
<object type="application/x-shockwave-flash" height="440" width="300" align="middle" data="http://narnia2.disneyinternational.com/widget/main.swf?BASE_HREF=http://narnia2.disneyinternational.com/widget/&countryID=pl&embedID=79525115014D43848845B6F529865C9E"><param name="wmode" value="transparent"><param name="movie" value="http://narnia2.disneyinternational.com/widget/main.swf?BASE_HREF=http://narnia2.disneyinternational.com/widget/&countryID=pl&embedID=79525115014D43848845B6F529865C9E" /><param name="quality" value="high" /></object>
ktoś może to sobie wstawić na stronę to widget (?)
Był ktoś może na filmie Opowieści z Narni Książe Kaspian. Podobno świetny film ale chciałem się najpierw was spytać o zdanie zanim pójde
Lew bogiem, ryk nałogiem, psoty zabawą, a plowanie podstawą
www.dwastada.pun.pl/forums.php
www.myspace.com/truechimera
www.myspace.com/elementofeternity
WIELKI POWRÓT.
Film był udany.... ja też przeczytałem całą książkę..... A filmy dobrze obrazują co się w książce działo
Przynamniej ja tak uważam.
WIELKI POWRÓT.
Książki kupiłem i przeczytałem ok 4 razy xD
A film oglądałem tylko 1 część - niezła
Aha kod wstawiłem
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
ja też czytałam
Dr House
jak chcecie wiedzieć co to jest ten kod, to zerknijcie na bloga (po prawej stronie) :
http://kiara0-i-inne-lwy.bloog.pl/?ticaid=575bb
Kiara twój blog.......... a co do książki to jest 1000 razy lepsza niż film
WIELKI POWRÓT.
To jest wiadome, ale jeśli by patrzeć na liczby... to pierwsza część filmu Opowieści z Narni kosztowała więcej niż cała trylogia filmowa LoTRa
Bo była mniej znana od LoTRa. A miały równe szanse:
- Autorzy żyli w tych samych czasach
- Lewis i Tolkien się znali
- Obydwie fantasy i na wysokim poziomie.
Nitrol widze obcykany w tych tematach. Ciekawe czy powstanie film o 3 części.
WIELKI POWRÓT.
Tak, powstaną wszystkie siedem.
Premiera Opowieści z Narnii: Podróż Wędrowca do Świtu jest przewidziana na 2010 rok.
Moim zdaniem książka zawsze będzie lepsza od ekranizacji.
No, ale co do samego filmu - Pierwsza część bardziej mi się podobała. Dlaczego? Może przez tą przepiękną zimę, to oczekiwanie na nadejście Aslana...
Jeśli chodzi o Opowieści z Narnii (film) to bardziej podobała mi się pierwsza część. To zima sprawiała że czuło się ta magię. No i ta bitwa reż była wręcz piękna. Książę Kaspian tez nawet, ale ja nie czuje się już tej magicznej atmosfery. Poza tym w "Lew, czarownica...." bardziej trzymali się książki.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Tak. To niestety prawda. Ale mam nadzieję, że "Podróż Wędrowca..." będzie równie dobra jak pierwsza część.
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Taaak, kocham Narnię. Mam do tej ksiązki sentyment. Szczególnie Aslan budził we mnie zachwyt, tajemniczość i nutkę strachu,.. poklon
Co do filmu, bardziej podobała mi się Jedynka. Miała ten klimat, te kryształki lodu tańczące w świetle samotnej latarni..
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
W tym momencie porównywałam filmy Kiaro, ale oczywistym faktem jest iż książki nic nie pobije..
Ostatnio edytowany przez Nhemea (2011-02-17 15:15)
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
Przyznam się, że nie przeczytałam jeszcze wszystkich części.
Biorę się aktualnie za 4.
Pierwsze trzy były fajne, ale najbardziej do gustu mi przypadla `Książe Kaspian`
Książki przeczytałem wszystkie, ale już niewiele pamiętam...
Klimat buchający z tego świata - iście magiczny, ale już nadgryza mi to ząb czasu (ukończyłem ten cykl dobrych kilka lat temu). Tych licznych nawiązań do Biblii, Ewangelii oraz Apokalipsy św. Jana wcale nie widać, naprawdę. ^^' Najbardziej w głowę zapadł mi motyw z (uwaga spoiler) przypadkową przemianą jednego z bohaterów w smoka... Ciekawie to całkiem było zrealizowane.
Filmów nie oglądałem, ale może kiedyś się przełamię.
"Death by iron is always painful"
Byłam w poprzednim miesiącu na filmie , którego spojler wspominasz, i powiem tak.. to był film trzeci ze zrealizowanych i o ile o pierwszym wypowiadano się że: "Levis nie chciał nigdy aby jego książki były ekranizowane, ale widząc ten film zmienił by zdanie." To o drugim wypowiadano się, i takie jest też moje zdanie, ze za bardzo nagięli akcję, bo było jedno ogromne przeinaczenie, a w trzecim o ile zachowali akcje jak trzeba to dla mnie trochę za dużo efektów specjalnych.
Jeśli chodzi o filmy: trójka nie była wcale taka zła. Mniej podobała mi się dwójka jak na Narnię było tam.... za mało tej magii, atmosfery, tego "czegoś". Przez prawie pół filmu walili w siebie toporami O.o
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Narnia, seria moich ulubionych książek, lubię zarówno film jak i książki.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Uwielbiam Narnię. Książki wszystkie przeczytałam są fajne, a filmy genialne. Polubiłam Aslana bo jest dobry i kochany. Lewis porównał Narnię z Rajem a Władcę Zza Morza -Boga a Aslana -Jezusa. Chyba że się mylę ale tak mi się wydaje.
Dawny nick: Ashley/Lady
Książki cą naprawdę bardzo ciekawe i warte uwagi. Co do filmów....przypomniało mi się, że jak byłem z bratem w kinie na ,,Lwie, Czarownicy i Starej Szafie" to wtedy jeszcze tych książek nie znałem, nie mając zbytnio pojęcia o co chodzi, siedziałem w sali....pierwsza scena filmu i moja reakcja: JEEEEE!!! Film wojenny! No bo co to może być innego? Niemieckie bombowce Luftwaffe bombardują Londyn...jednak brat zaraz mi to wyprostował bo on już był zaznajomiony z tematem. Po filmie mnie to zaintrygowało i tak cała seria ,,Opowieści z Narnii" została przeze mnie przeczytana, naprawdę polecam.
Kapitan.....i wszystko jasne. Pamiętajcie, wszyscy jesteśmy żołnierzami!!!
A mi się ani książka ani film nie podobał czytałem bo musiałem ale jak bym nie musiał to bym nie czytał... Ja nie przepadam za tego typu "powieściami" bo nie lubię fantasty.
„Sharingan no hontou no chikara ga… kono Uchiha Madara no chikara ga!”