Nie jesteś zalogowany na forum.
Więc... dla wszystkich co się jeszcze nie zorientowali xD
Mój nick jest z języka rosyjskiego [RUSYFIKEJSZYN!xd]
caxap czyt - Sahar - CUKIER
Pomieszałam z Saharą, bo na geo braliśmy o pustyniach, a potem dałam przez 'CH' ażeby w Ingliszu lepiej brzmiało (Sakara - stąd zdrobnienie Saki)
Kiedyś oglądałam blog o KL...Tam pojawiła się postać Tanidila, poprzestawiałam trochę literek i wyszło mi imię, którego jednak na początku nie użyłam...Dopiero po jakimś czasie musiałam zmienić nick i to mi się przypomniało
Mój nick Seatao (czyt. Szajtou/Sajtou) wziął się od imienia pewnego tygrysa.
imiona, które by wykożystać...:
1.Meisha-życie
2.Kifo-śmierć
3.Haki-sprawiedliwa
4.Aina-uprzejma
5.Kimya-cicha
to niektóre z moich fajnych imiion... ja ich nie wykorzystałam bo wolałam uniwersalne-swoje wymyślic... i wyszło: Sarmina
Wyko Ż ystać powiadasz? No cóż... Zaczynam mieć obawy co do tego, czy te imiona mają na serio takie znaczenie...
Cóż, ja zawsze jak szukałam np imion dla postaci opowiadań itd to dobierałam odpowiednie do cech osobowości, nigdy zaś przypadkowo.
Proste równanie: Simba + Nala = Nalimba
Bo szukałam Japońskich imion 030
Hmmmm skąd się wzięło A-Rashi... Otóż daaawno, dawno temu miałam przyjemność uczestniczyć intensywnie w życiu Lwiej Ziemi Na samym początku, w 4 klasie miałam nick Nala17. Nie miałam jednak własnego komputera, więc pisałam czasami od koleżanek - Serafiny1 i Retasu, a czasem z kafejki internetowej. Później miałam długą przerwę i wróciłam na LZ gdy dostałam własny komputer (5 klasa) z nickiem .Ichigo. ^^ Wziął się on z mangi Tokyo Mew Mew. Byłam jednak nim znudzona i chciałam czegoś, co nie pochodziłoby z filmu/mangi. Wtedy dowiedziałam się, że "piorun" po japońsku brzmi Arashi - i tak też się zarejestrowałam na nowym forum LZ (przeniesionym z 34all na inne 34all). Tak mnie poznało sporo osób wtedy (6 klasa chyba to była?). Po przeniesieniu forum z 34all na fora.pl zmieniłam nick na Hiroyuki i tak zostało
A teraz do rzeczy:
Zastanawiając się czy takie fora jak wcześniej jeszcze istnieją, postanowiłam go poszukać I oto znalazłam - Wasze forum Co prawda nie było już tu nikogo ze starego LZ (poza Maroko), ale i tak postanowiłam się zarejestrować. Pomyślałam, że nie chcę, byście znali mnie jako Hiro więc postanowiłam użyć starego nicku, tj. Arashi. Uznałam jednak, że skrót "Ara" od nicku niezbyt mi się podoba, a poza tym graficznie bardziej podobało mi się A-Rashi Więc wyszło tak dlatego, że:
1. Chciałam by nick brzmiał "Arashi"
2. Nie chciałam skrótu "Ara"
3. Bardzo podobało mi się "Rashi" jako skrót, ale co zrobić z tą literką "A"?
4. A-Rashi wygląda całkiem ładnie xD
Cóż moje ''Amstazu'' nic nie znaczy.Ale po irlandzku ''Am'' znaczy czas. A ''stazu'' po chorwacku ścieżka. Ścieżka czasu. Bądz ścieżka po której kroczy czas.
Madame Carotte, ponieważ w Rytuale Mastertona jest zacna kobieta, która zwie się Madame Musette. A że musette znaczy CHLEBAK, to zamieniłam to na coś co lubię i dodałam Carotte
Ostatnio edytowany przez Madame_Carotte (2012-06-12 19:16)
Mój nick jest niewiele młodszy ode mnie. Po prostu kiedy jeszcze byłam młoda to rodzice wymyślili mi jakiś pierwszą lepszą nazwę do jakiejś strony i tak już mi zostało. Nazwa ogólnie pochodzi od mojej starej szkoły i numeru 11.
Cóż, rozumiem sentyment, ale może czas to zmienić? Wymyśl coś sama, określ sie.
Kiaru - też można Ci to samo powiedzieć, bo nick masz po postaci z KLa.
Rawr!
Mi chodzi o to że jej wymyślili rodzice. Ja kombinowałam sama.
Pozwolę się zacytować, pisałem już o tym na innych forach.
Skrót od imienia: Damian. Przy rejestracji [na forum polfurs.pl] minimalna ilość liter w nicku wynosiła 4. "Damian" byłby zbyt przeciętny. "Dami" brzmiałby so gay, więc dałem "Dam" z podłogą (_). Wiem, że mam możliwość zmiany nicka i mogę pozbyć się tego znaczka, ale uznałem, że może przez to mój nick będzie bardziej zapadał w pamięć.
A nick z małej litery dla wygody użytkowników. Każdy mój nick zaczyna się małą literą.
Ta-dam!
Dodam, że mój nick się odmienia. Jeśli stanę się popularny w stadzie i zaczniecie o mnie pisać (och! ach! ), możecie przy pisaniu mojego nicka darować sobie podłogę.
Cóż, ja swój nick stworzyłem/wymyśliłem przez dodanie do mojego stopnia strzeleckiego "Lew" (przyznaję, że myślenie nad tym zajęło mi trochę czasu).
Mój nick skąd się wziął? Ta historyjka sięga mych lat dziecięcych jak miałam trzy lata wymyśliłam sobie tą ksywkę, a dopiero dwa miesiące temu dowiedziałam się że "Tiga" z indonezyjskiego to trzy
Pozdro!
Mi chodzi o to że jej wymyślili rodzice. Ja kombinowałam sama.
A może nie chce się określić? Rodzice jej wymyślili to ma sentyment. Są różni ludzie ;D
Rima.. dlaczego wlasnie Rima?.. a ogladal ktos anime shugo chara?..
Jak tak, to wiecie, a jak nie, to obejrzyjcie.. xP..
Oglądając kiedyś jakiś film przyrodniczy natknęłam się na nazwę pewnej wyspy wulkanicznej w pobliżu Sycylii. Była to Salina i ta nazwa bardzo mi się spodobała. W dodatku brzmi tak trochę egzotycznie więc wybrałam te nazwę na swój nick.
Rarity to imię mojej ulubionej bohaterki z MLP.
[Link]
//Zmieniłem niedziałający link do obrazka na link do strony, na fanpop [img] nie chce działać. Usunąłem również doubleposta (wysłał się podwójnie, z fona pisałaś? ) Ib//
Moje ulubione zwierzę to szympans a ulubiona cyfra to 9, 1+1+7=9.
Ostatnio edytowany przez szympans117 (2013-01-03 15:25)
Jest wiele teorii:
1. Piksie to rodzaj ryby ktory w dziecinstwie kochalam.
2. Pixie oznacza wrozke.
3. Zajmuje sie pixel-artami.
4. Genialnie i slodko dla mnie brzmi.
No cóż. Skąd mój nick. Uwielbiam wilki, a do tego jestem szalona
Po hiszpańsku:
Loca- szalony/a
Loba- wilk (mimo iż jestem wilczycą xD)
A więc jestem szalonym wilkiem
Całkiem logiczne, koleżanko. Na to, że loca znaczy szalona wpadłam od razu. Większą zagadkę miałam ze słówkiem loba
Shigalana figurowała w jednym z drzew genealogicznych, mam bardzo duży sentyment do tego nicku na LZ długo posługiwałam się tą nazwą (jeszcze jakoś w księdze gości, przed powstaniem forum a potem już na nim) zanim zmieniłam na Nalę, a ten okres wspominam naprawdę wyjątkowo miło, swoją drogą ostatnio odzyskałam kontakt z dwoma osobami (w tym z Nalimbą ) z tamtych czasów, co zakrawa na cud, to było tyle lat temu...
Shigalana zawsze w moim sercu ;D
Ostatnio edytowany przez Shigalana (2013-04-15 02:24)
Ja się chyba nie muszę tłumaczyć. Marta, bo mi się nie chciało nic wymyślać i nie lubię, kiedy ktoś się do mnie zwraca inaczej niż "Marta".
No to ja może mój nick wyjaśnię. Wystarczy go rozłożyć na czynniki:
fan-tlk (tlk= The Lion King)
A ja jestem fanem TLK.
"Wszyscy jesteśmy złączeni w wielkim kręgu życia" - Jego Wysokość Król Mufasa