Nie jesteś zalogowany na forum.
Mój nick pochodzi stąd, iż mam włosy koloru blond. Wpadają one w kolor złoty. W podstawówce mówili na mnie "Złotka", ja przekształciłam to na "Goldi". Od roku jestem posiadaczkę Golden Retrievera, więc ponownie "Goldi" się sprawdza. Tutaj wolałam mieć nick GoldenLion - Złoty Lew. Tak jakoś wyszło, że wszystko ułożyło się w piękną całość.
W sumie sama nie wiem... Po prostu mam słabość do misiowatych. Tak jak na początku na Lwiej Przygodzie byłam Panią Koalą (hohoho, prawie o tym zapomniałam), tak tu powróciłam jako panda... A że samo panda brzmi tak nijak dodałam do tego trochę różu i wyszło ładne Pinky Panda. Szczerze, jest to jeden z moich ulubionych i lepszych nicków w internetach. Lubię go bardzo. ^^
Chyba pół godziny zastanawiałam się nad nickiem. Po prostu wpadły mi do głowy imiona Miley Cyrus (zaznaczam, że nie jestem jej fanką) "Destiny Hope". No i stwierdziłam, że "hope" jest troszkę oklepane, więc wzięłam to drugie. Tak powstał mój nick
Hej. Mój nick stąd, że lubię sobie czasem ryknąć jak lew. Stąd lwia paszcza
//Przed znakami interpunkcyjnymi nie stawiamy spacji. ~Fantlk//
Ostatnio edytowany przez Fantlk (2013-09-08 11:51)
Mój nick wziął się z serialu na nickelodeon no i też z gry http://www.chickensmoothie.com/ to nick administratorki. Serial: Tess Kontra Chłopaki.
Mój nick jest moim własnym, tylko skróconym. Używam nicku Warmanus w grach, ale brzmi on strasznie poważnie.
Tak jak wyjaśniłam już pod avatarem, Kiburi znaczy "dumna" w suahili. Skąd pomysł na nick, nietrudno się zapewne domyślić.
//Nala278 to nieregulaminowy nick. Czytałaś w ogóle regulamin? Przecież go akceptowałaś...//
Więc tak...
Pomysł ten podsunął mi Nicio, a że chciałam stary zmienić, to wzięłam taki. /Dziękuję Niciowi C: /
Ostatnio edytowany przez Saphira (2013-12-06 21:49)
Mój nick stworzyłam rok temu, gdy rejestrowałam się na SZL. Jest on z języka suahili i znaczy ono ,,życie". Dopiero później zorientowałam się, że to tez przekształcenie mojego imienia, Majka=Maisha.
Ostatnio edytowany przez Fantlk (2013-12-07 16:12)
W języku suahili UMEME to BŁYSKAWICA. Czemu błyskawica? Google tłumacz + Nuda = IDEA
Mój nick jest przekształceniem słowa z języka suahili: "sour" oznacza "kwaśny". Właśnie stąd Souri .
Natchnęły mnie trochę postacie z książek i komiksów Króla Lwa, a w szczególności : Chumvi - sól i Kula - jeść. Słyszałam także o Sukari (przyjaciółce albo siostrze Chumvi'ego), której imię oznacza "cukier".
Potem gdzieś (nie wiem dokładnie gdzie) dowiedziałam się, że jedną z przyjaciółek młodego księcia Kopy miała być właśnie Souri. Sama już nie wiem czy tego po prostu nie wymyśliłam , ale wydaje mi się, że coś takiego miało być.
Tak więc powstała Souri //fascynujące//
Ostatnio edytowany przez Fantlk (2013-12-17 16:01)
Chciałabym Wam się zwierzyć, że wcześniej miałam taką myśl, aby mieć nick Daylight... Ale czy Goldi mogłaby być Świtem? Chyba nie. Szczególnie, że na pewno nie miałabym pomysłu na skrócenie takiego nicku. BTW. Tak wyglądałabym jako Daylight. (Właściwie to kolorystyka zgadza się z moimi pierwszymi avkami...) http://img547.imageshack.us/img547/9773/tx42.jpg
Evanlyn.
Dlugo nie musialam szukac.. Wystarczylo przypomniec sobie damskie imiona z ksiazi "Zwiadowcy". I prosze, jest Evanlyn =)
(Brak polskich znakow, nie moja wina...)
DarkMagicTwilight, wzięło się z tego, że lubie naginać aurę czasoprzestrzeni, powodując coś na wzór chaosu (tak, pisze serio) Stąd DarkMagic. A Twilight to mój ulubiony kucyk z MLP z którym w pewnym sensie ,,jestem związana ''(nie ważne, jak). Stąd DarkMagicTwilight
No cóż ...
Mój pierwszy nick (VinylScratch) się wziął z bajki My Little Pony .I.M. W tamtym okresie miałam na to fazę.
A mój aktualny pochodzi z książki/gry Diablo III. Jest to imię jednej z postaci, Leah. Czyta się go "Lea".
Ostatnio edytowany przez Leah (2014-03-01 13:13)
Mój nick pochodzi od mojej ulubionej lwicy z Króla Lwa - Tamy, jednak nie można mieć imion z Króla Lwa, więc wymieniłam "a" na "i" i wyszło co wyszło. Wcześniejszy nick (lwiątko10) powstało od tego, że kocham lwiątka i mam 10 lat.
Ostatnio edytowany przez GoldenLion (2014-03-01 18:07)
Wimpy to po suahili Pimpuś. W szkole mówią na mnie Pimpuś Sadełko, bo mam rzekomo bardzo miękki brzuch i mnie wszyscy dźgają xD
Mój nick wziął się od postaci z bloga o Królu Lwie - Kodzie, ale ten login był zajęty (gość w_ogóle nie napisał posta), więc dałem Koduś,
poza tym Koduś brzmi, jak_to mówią koleżanki mojej siostry, "Sweetaśnie!" : 3
//1. Poprawiłem błąd w wyrazie "w ogóle".
2. "Poza" piszemy łącznie.
3. "Jak to" piszemy oddzielnie. ~FL//
Ostatnio edytowany przez FireLion (2014-03-09 12:47)
A mój nick to tylko pierwszy wyraz który przyszedł mi do głowy ,a ,,Curry" to przyprawa z tego co wiem .
Kolour to moja wymyślona postać
Ostatnio edytowany przez FireLion (2014-05-01 20:42)
Jeśli ktoś chce mnie pociągnąć do odpowiedzialności za łamanie regulaminu, niech przeczyta mój nick od tyłu.
"Mr" ze względu na to, że jestem chłopakiem, a "Lion", bo uwielbiam lwy
Ja swój nick wymyśliłam łącząc nazwę mojego konta na jakiejś stronie internetowej i ksywki używanej przez chłopaków z mojej klasy (mimo, ze jestem dziewczyną, nazywają mnie Anakin Skywalker)
Ehh ... teraz powiem coś czego się wstydzę ( już usunięte ) w 4 klasie podstawówki zachciało mi się mieć kanał kulinarny na YT gdzie nazywałem się FunnyMasterChef i tak jakoś mi zostało FunnyMaster. A w szkole nazywali mnie Ciasto teraz nie mam ksywki ale nikt nie mówi Darek tylko jak idę korytarzem to ze 30 osób drze mordę ,, Siema Dariusz " a taki jeden pajac to mi nawet pokłony oddawał nwm czemu się tak zachowują ale mi tam to wisi.
Mój nick się wziął no... Z mojej głowy? xD
Samanva... Początkowo miało być Samantha, ale było za długie o jedną literę (nie pytajcie...), a nie chciałam nazwać postaci Samanta. Więc jest Samanva.
Mirami - zespół taki; nie jestem fanką, ale spodobała mi się nazwa. : D
De Lion - Z rodu Lion'ów? Tak właściwie nie do końca wiem, co miałam na myśli, wymyślając to. xD
//Pamiętaj o kropkach, proszę. ~ Goldiś//
Ostatnio edytowany przez GoldenLion (2014-08-11 19:42)
Na forum zakazane są nicki z imionami bohaterów "Króla Lwa", więc wymyśliłam sobie coś związanego z kotami, ale wolałam, aby był to nieco oryginalny nick, więc jest taki:)
//O wielkiej literze zapomniałaś. ~FL//
Ostatnio edytowany przez FireLion (2014-08-14 14:55)
Mój nick posiada dwa znaczenia :
Dark - Ciemny,mroczny
Lion - Lew
Po środku dodałam "en" a żeby było bardziej "dziewczęco" dodałam na końcu "a"
Mój nick się wziął stąd, że... Nie miałam zupełnie pomysłu, a że brzmi pogodnie i beztrosko to why not. xD