Nie jesteś zalogowany na forum.
Daj spokój Nit(rol), pozosta dłuższą, do mnie nikt nie mówi Ibilis, tylko wszyscy mówią Ib. Dłuższy nick jest taki... bardziej oficjalny. W sam raz na jakieś, śluby i ... inne uroczystości.
No właśnie... bo wiesz, tak na prawdę to można skracać w nieskończoność (prawie ) i może się stać tak,że byśmy mówili do ciebie "N" !
Zostaw jak jest...
Nie mówiąc już o różnych zdrobnieniach Zostaw jak jest gdyż uważam że na forum trzeba być reprezentatywnym i nosić swe imię godnie
Mój powstał bo widziałam bloog o takiej lwicy Omedze i zapytałam się czy mogę mieć taki nick na forum i mam
Kiedyś leciał (na TVN'ie bodajże) taki program telewizyjny... 'Wyspa Robinsonów' mu było... Jego uczestnicy byli rozmieszczeni na trzech indonezyjskich (chyba!) wyspach: Tenga, Rapang i Mensirip. Tę drugą nazwę sobie bezwstydnie przywłaszczyłem, a żeby odcisnąć na niej swoje piętno, podwoiłem literę 'p'.
Długo się już męczę z tym nickiem, oj, długo...
Potrzebwałam nicku na szybko, bowiem chciałam wyciągnąć z forum coś dla siebie.
Tak, tak, nie miałam zostawać na dłużej, ale to inniejsza historia
A że Kamila mam na imię, Kam przyszło mi najłatwiej do głowy, bowiem w realu skracano me imię do tych trzech liter xD
To ja powiem tak: mój nick wymyślił kolega jeszcze w podstawówce i tak mnie nazywają.
Ostatnio się dowiedziałem, że Helbi to jakaś zapadła wieś w Estonii. Poza tym nic nie znaczy.
Pochodzi od mojego nazwiska i wtajemniczeni wiedzą ocb W sumie rzadko go używam w necie...
Postanowiłem go używać na tym forum, bo jeśli są tu moi znajomi to się ujawnią i gitara
Mój nick wymyśliłem bo jak zakładałem konto na tym forum, to oglądałem Dr. House-a, więc nakierowałem się na medycyne, a że lubie historie, to pomyślałem o lazarecie (szpital polowy w średniowieczu, nazywany też tak na początku renesansu),a litere h dodałem dla urozmaicenia
czytałam dziedzictw Skazy i królowo Stada Zielonych miała tak na imię.kivuli znaczy cień.chciałam się nazwać Skaza ale imion z króla lwa nie monżna brać a szkoda
Sam nie wiem dlaczego mam taki nick poprostu mi się podoba.
Ja ten nick wymyśliłam jeszcze przed oglądnieciem KL2, bawiłam się tłumaczem i wpisałam "wojna" na Suahili. Wyszła Vita i tak już zostało. Jak kupiam nowy laptop to dopiero oglądnęłam KL2.
Imię jednego z moich koni na howrse xD. A powstał zupełnie spontanicznie. Tworzę nicki wybierając jakąś literę z alfabetu i dokładając inne. Po prostu żeby ładnie brzmiało .
A mój nick ma historię banalną . A mianowicie: od czwartej klasy podstawówki szaleję za "Wiedźminem" Andrzeja Sapkowskiego. Jakieś dwa lata temu (na początku gimnazjum) chciałam zarejestrować się w jakiejś grze i nie miałam pomysłu na nick i nagle... ŁUP! Olśnienie! Przygarnęłam sobie nazwisko mojej ulubionej czarodziejki z "Wiedźmina"- Triss Merigold. Od tamtego czasu posługuję się prawie tylko tym nickiem (o ile nie jest zajęty:)).
Moja historia nicku jest prosta....po prostu szukałem w języku suahilki "odważny" ale nie brzmiał zbyt jakoś..więc wybrałem Shupavu-Śmiały....ot i koniec mej histoyji.
Oglądałam MLP i przypadł mi do gustu kucyk Derpy . Mam też zeza rozbieżnego i wybrałam taki nick . THE END .
Moja historia to tak: mam na imię Klaudia, ale usunęłam ze swojego imienia l i powymyślałam resztę.
Ostatnio edytowany przez Karinda (2012-04-12 16:24)
Mariutunio to takie super zdrobnienie od Mariusza. Na YouTube założyłem z kumplem kanał "dla jaj" żeby go obśmiać. Potem nie chciało mi się zakładać nowego to już tego mariutunia zostawiłem i tak zostało do dziś.
Mój nick to imię włoskiej pisarki Silvany de Mari. Napisała ona powieść "Ostatni elf", jedną z moich ulubionych. Jest po prostu magiczna. Ilekroć ją czytam, chociaż wiem co się wydarzy, płaczę i śmieję się na przemian. A po za tym troszeczkę uczę się języka włoskiego .
Ja wpadłm na nick w szkole chciałam napisać Kov z kreseczkąw kształcie ryby i wyszło mi Koy. I tak jakoś wpadł mi pomysł na nick.
Ja wzięłam swój nick od imienia siostry Ziry //z tego bloga- http://krllew.blogspot.com/ // i dodałam jeszcze jedno 'e' na końcu.
Jakoś.. nie widzę aby twój nick miał e na końcu.
eh... Widocznie nie wytłumaczyłam- poprostu jak było to drugie 'e' to do neigo dałam jeszcze jedno...
Samburu, jest takie plemię (grupa etniczna) zamieszkująca Kenię. W zasadzie nie wiem co ta nazwa oznacza, ale niegdyś na TVP2 leciało takie reality Show - Ryzykanci (survivors) i w 3 sezonie rywalizowały ze sobą dwie grupy - plemię Boran i Samburu, i nazwa tego drugiego bardziej mi się spodobała. Używam tego nicku jeszcze na innym forum i czasami na ogame, ale ogólnie mam zwyczaju być pod różnymi nickami.
Powiedz sobie głośno "Source", mrucząc rozkosznie. Stąd taki nick.
Hahah Sou nieźle to wymyśliłeś
DeadlyDance? Kiedyś miałam fazę na BBA. A tam imiona składały się właśnie z dwóch wersów. DeadlyDance pasowało do mojej fursony więc...jest. A Suzi to zdrobnienie od mojego imienia w angielskiej wersji, Susan.
W słownik polsko-suahili wpisałam ''znak'' i wyszło: ''Saini''.
Shupavu...skąd się taki nick wziął.....hmm szukając w języku suahili.....ten własnie zwrot, wyraz, słowo...przykuło moją uwagę...i tak zostało.
Ja mam nick pokemon, bo uwielbiam pokemony.
A ja miałam napisać opowiadanie na polski, no i nagle wielki problem z wymyśleniem imienia głównej bohaterce (tzn. towarzyszącej dziewczynie kotce), więc zaczęłam wpisywać do Google Tłumacza polski -> suahilli różne cechy wyglądu i charakteru, a gdy spojrzałam na tłumaczenia wybrałam kilka najładniej brzmiących. Tak powstała Laini - miękka. Tak btw. kotkę z opowiadania nazwałam inaczej, ale potem strasznie tego żałowałam...